Lastik Fiyatları Altınla Yarışıyor!

Lastik Fiyatları Altınla Yarışıyor!
 Muhabir
Dizayn Oto Jant & Lastik sahibi Ahmet Kurucu, Konyalıların kar yağmadan kış lastiği taktırmadığını bu durumun kar yağdığında yoğunluk oluşturduğunu anlattı. Kurucu, “Lastik fiyatları altınla yarışıyor” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık-1 Nisan döneminde, tüm ticari araçlar için geçerli olduğunu ancak özel otomobil sahiplerinin yasal zorunluluğu olmamasına rağmen zorlu kış şartlarında kış lastiği kullanmaları gerektiğini ifade eden Dizayn Oto Jant & Lastik sahibi Ahmet Kurucu, 10 yıldır icra ettiği mesleğini Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

10 yıldır araç sektöründe çalıştığını belirten Kurucu, “Jant lastik işiyle uğraşıyorum. Oto dizayn, lastik tamiri, patlak yenileme, jant boyama, jant onarımı, araç yenileme, araç toplama, revizyon yapıyorum. Mobil servis desteği sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konyalıların kar yağana kadar kış lastiği taktırmaya gelmediğini söyleyen Kurucu, "Her sezon olduğu gibi devlet görevlilerinin ve takılması trafik kurallarınca zorunlu olan ticari araçlar var. Onlar trafik cezası yememek için kış lastiğini tarihinde mecbur taktırmak zorundalar. Genel vatandaş kar Mart ayına kadar yağmasın kar yağana kadar kış lastiği taktırmaya gelmez. O zaman gelince de yoğunluk yaşanıyor. Bizde soğuk hava şartlarında zorlanıyoruz. İnsanlar kar yağmasını beklemesin” dedi.

Fiyatların 2 aya bir zamlandığını aktaran Kurucu, gelen zamların müşteriyle esnafın arasını açtığını söyledi. Lastik fiyatlarının altınla yarıştığını ifade eden Kurucu, “2010-2020 model arası bazı lastik ebatları var. Bugünün şartlarıyla aynı lastiği bin 500 TL’ye de takabilirsin 3 bin TL’ye de takabilirsin. Her 2 ayda bir zam geliyor. Lastik fiyatları altınla yarışıyor. Bir aracın bütün lastikleri en ucuz 6 bin TL, lastik tercihine göre 10 bin TL’ye kadar çıkar. Gelen zamlarla sürekli değişkenlik gösteren fiyatlardan dolayı müşteriyle esnaf arası hiç iyi değil. Kış sezonu biraz durgun geçiyor” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ