Kuru Öksürükten Muzdarip Olanlar Buraya! Mucize Tarif…

Kuru Öksürükten Muzdarip Olanlar Buraya! Mucize Tarif…
 Muhabir
Kışın gelmesiyle beraber soğuk havalarda hastalığa yakalanmak istemeyen Konyalılar aktarların yolunu tuttu. Zengin baharat çeşidiyle müşterilerine en doğal ürünleri ulaştıran Doğal Şifacı Aktar Baharat sahibi Serdar Ünal faydalı bitkileri anlattı.

Konya’da faaliyet gösteren Doğal Şifacı Aktar Baharat işletme sahibi Serdar Ünal, şifalı bitkiler ve baharat satışı yaptığı mağazasına gelen müşterilerin genellikle öksürük şikâyetiyle geldiklerini ifade etti. Ünal, “Genelde öksürük şikâyetiyle geliyorlar kış çayı isteyen de var ama şu an ağırlıklı olarak mevsimsel geçişten dolayı öksürük rahatsızlığı var. Onlara bitkisel çözümler öneriyoruz. Karışımlar var öksürük otu, ayva yaprağı, ıhlamur, kuşburnu onlardan veriyoruz” diye konuştu.

ÖKSÜRÜĞE BİREBİR

Kullanıldığında öksürüğü kesen en faydalı bitki udu hindi bitkisidir diyen Ünal, “Ben öksürük için gelen müşterilere özellikle udu hindiyi veriyorum. Zeytinyağı ile karıştırılmış udu hindi tozunu geçen müşterime verdim çocuğu 3 gün kullandı anında kesmiş. Nasıl kullanılıyor derseniz zeytinyağına udu hindi kürünü 3 günlük hazırlasanız 50 gram udu hindi tozu yeterli 50 mililitre de zeytinyağı koyarsınız bunu karıştırıp 3 gün sabahları aç karnına çocuklar için bir tatlı kaşığı büyükler için bir yemek kaşığı içerseniz öksürüğünüzü keser” ifadelerini kullandı.

ARADIĞINIZ HER BAHARAT VAR

Konya’da baharat çeşitliliği olarak birçok ürünü dükkânında bulundurduğunun altını çizen Ünal, “Burada envai çeşit baharat var aşağı yukarı bütün baharatlar var diyebilirim. Konya'da en zengin baharat çeşidine sahibiz. Şifalı bitkilerde de öyle aklınıza gelebilecek her türlü şifalı bitki burada var. Onun haricinde kuru meyveler, kuru sebzeler, cilt bakım kremleri, bitkisel yağlar, aromatik esanslar, el yapımı sabunlarımız, tütsüler, taze çekim kahvemiz var” dedi.

BRONŞİT HASTALARI ZENCEFİL TÜKETMELİ

Sağlık için alternatif tıbbın faydalarından bahseden Ünal, “Alıç tansiyon hastalarına iyi gelir alıcın kendisini kullanabilirsiniz sirkesini kullanabilirsiniz. Öksü otunu kullanabilirsiniz. Karışım yapıp çay şeklinde demleyip içebilirsiniz. Kışın daha sık hastalanan grup astım bronşit hastalarıdır. Bir kere zencefili çok tüketmeleri lazım. Onun yanı sıra havlıcan, keten tohumu, damla sakızı, bunlar astım bronşite fayda sağlar. Anlık nefes açıcı isterseniz mentollü buğu kullanacaklar ama saydığım bitkiler tedavi maksatlı. Mesela burnunuz tıkandı anlık nefes açmak istiyorsunuz mentoller var onu sıcak suya atıp sıcak suyun buğusuna başınızı eğdiğiniz zaman anlık genzinizi açar” şeklinde konuştu.

MERAKLISINA KIŞ ÇAYI TARİFİ

Konyalılara özel kış çayı hazırladığını belirten Ünal, “Kış çayını kendim karışım yapıyorum hazır değil. İçerisinde ıhlamur, adaçayı, kuşburnu, hatmi çiçeği, karanfil, tarçın, havlıcan, zencefil, hibiscus, papatya ve limon var. Normalde french prese koyuyorsunuz üzerine sıcak kaynamış suyu döküyorsunuz 5 dakika bekletip içiyorsunuz. Şeker ilave edebilirsiniz bal atabilirsiniz. Çaya alternatif içerisinde bir sürü faydalı bitki var şifa niyetine kullanılmalı” ifadelerini kullandı.

HER BİTKİNİN ŞİFASI FARKLI

İlaçların hastalıkları tedavi etmek amaçlı değil belirtilerini ortadan kaldırmak için kullanıldığını ancak bitkilerin tedavi edici özelliğinin olduğunu söyleyen, “Piyasadaki bütün ilaçların vücutta görülen belirtilerini engellemeye yönelik etkileri var. Başınız ağrıyor ne yapıyorsunuz bir ağrı kesici alıyorsunuz geçiyor. Hâlbuki ki bunun derinini düşündüğünüz zaman başınız niye ağrır tansiyonunuz çıkmıştır ondan ağrır. Fizyolojik sebepler olabilir onlarda da anlık çözümler tedavi maksatlı ilaçlar sunmuyorlar. Hepsinin maddi karşılığı var. Daha çok ağrı kesici satılacak ki ağrıyı kesmemek için ağrıyı nötralize edecek. Ağrı kesici kullanıyorsunuz ne yapıyor beyindeki nöronları uyuşturuyor siz ağrı hissetmiyorsunuz ama ağrı devam ediyor siz sadece hissetmiyorsunuz. Baktığınız zaman piyasaya tıbbi bir aromatik bitkiler var tıbbi bitkiler var hastalığı kesin yok etme konusunda özellikle Avrupa'da çalışmalar yapılıyor Türkiye'de çok fazla değil ama Avrupa'da yapılıyor. Tabiattaki her bitki insanlara bir takım çareler sunuyor ama bulabilene ama bilebilene. Doktora gidiyorsunuz doktor bile belirli rahatsızlıklarınız varsa herkese aynı ilacı vermiyor herkesin bünyesi farklı dolayısıyla bitkilerin de etkileri öyle” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ