Ekmek Salması
Kuşbaşı kuzu eti, tandır ekmeği ve tereyağı ile yapılan özellikle kurban bayramlarında geleneksel olarak pişirilerek sıcak servis yapılan bir yemektir. Kuzu arka but kısmı kuşbaşı doğranarak yapılır.
Konya Yöresine Ekmek Salması Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet tandır ekmeği (pide ekmeği de olur)
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Yeterince Tuz
Ekmek Salması Nasıl Yapılır
Kuşbaşı doğranmış etleri basınçlı tencereye koyulur. Et biraz kavrulup pişmeye bırakılır. Et piştikten sonra tereyağı ilave edip karıştırılır. Ete tuzu ve dilimlenen ekmekleri ekleyerek biraz karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Yemeği dinlenmesi için kenara alıp sıcak servis edilir.