Kulekon, Dünyayı Zirveye Taşıyacak

Kulekon, Dünyayı  Zirveye Taşıyacak
Devlet-üniversite-sanayi işbirliğinin güzel bir modeli olarak ARNİKON Mühendislik tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen asansör boşluğunda yükselebilen özelliğiyle dünyada tek olan Kule vinci KULEKON, tanıtıldı

Yılların tecrübe ve bilgi birikimini mühendislik dehası ile buluşturan ARNİKON Mühendislik tarafından geliştirilen devlet-üniversite-sanayi işbirliğinin güzel bir örneği olarak ortaya çıkan dünyada ve Türkiye’de tek asansör boşluğunda yükselebilen Kule vinci KULEKON’un tanıtımı gerçekleştirildi. ARNİKON Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sami Avcılar, KULEKON’u Konya’dan dünyaya tanıtmaktan onur ve gurur duyduklarını belirterek, “Geçmişten günümüze kadar, gelişerek gelen vinç serüvenine, 2014 yılında, 15 yıllık tecrübesi ile ARNİKON ailesi; 2015 yılında; KOSGEB Genç Girişimci ödülüne layık görüldü. 2016 yılında; ilk Ar-Ge’si olan vinç teker bloğu üretimi, 2020 yılında Endüstri4.0 çerçevesinde kendi markasıyla akıllı vinç üretimini gerçekleştirdi. Günümüze geldiğimizde ülkemizde son 3 yılın ihracat verilerine göre, ilk 3’e girmesiyle iş aşkını zirveye taşıdı. Durmamış, yorulmamış, yılmamış ve 2022 yılında, kule vince yeni ismini verecek olan KULEKON ile vinç sektörünü taçlandırmış bulunmaktayız. Yerli ve milli olan, yeni gözdemiz KULEKON’u Konya’dan dünyaya tanıtmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bu kıymetli projemizde KOSGEB, KTO Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte omuz omuza yürüdüğümüz, kimi zaman uykusundan, kimi zaman sevdiklerinden feragat eden Doç. Dr. Mustafa Tınkır hocamıza, Genel Müdürümüz Bayram Ayçiçek’e, tüm mühendis, teknik, imalat ve idari personellerimize bu özverilerinden dolayı teşekkürü borç biliriz” şeklinde konuştu.

‘KONYA SANAYİSİ

HER GEÇEN BÜYÜYOR’

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı Konya sanayisinin her geçen gün kendisini büyüten, geliştiren, teknoloji farklı alanlara doğru yol alan bir dönemi yaşadığını söyledi. “Bu ülkenin çalışan insanları gecesini gündüze kattığı zaman olmazları nasıl başardığının bir örneğini de KULEKON ile görüyoruz” diyen Başkan Angı, şöyle devam etti, “Hamdolsun ki Konya sanayisi her geçen gün kendisini büyüten, geliştiren, teknoloji farklı alanlara doğru yol alan bir dönemi yaşıyor. Bir zamanlar zorlukların olduğu yerde arsa tahsislerinden vazgeçen, yatırımdan vazgeçen insanlar yerine bugün baktığımız zaman yatırımını büyütebilmek için yeni alanlarda yatırım yapabilmek için Organize Sanayi Bölgemizi büyütmek için sanayicileri sürekli Sanayi Odası Başkanımıza baskı yapıyorlar. Bu güzel bir iklim.” MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan da Türkiye’nin lider ülke olma konumunda ilerlemekte olduğuna dikkat çekerek, “KULEKON markası gerek Konya gerekse Türkiye ekonomisi için büyük bir kazanç oluşturmaktadır. Türkiye lider ülke olma konumunda ilerlemekte, yeni firmalar ile üreten ekonomi anlamında, siyasal anlamda bu asrın Türk asrı olacaktır. KULEKON markasının ülkemize ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘KONYA SANAYİSİ SON 20 YILDA KABUĞUNU KIRDI’

Konya sanayisinin son 20 yılda kabuğunu kırdığına dikkat çeken MHP MYK Üyesi Doç. Dr. Özer Karakayacı, “Türkiye’nin ulusal kalkınma sürecinde özellikle farklı sektörler açısından rekabet gücünü artırmak adına ortaya konulan girişimler önemli rol üstlenmektedir. Bu bağlamda özellikle son 20 yılda kabuğunu kırmış, küresel ile entegre olma yolunda ciddi adımlar atmış Konya imalat sanayi sektörün 20 yıllık süreci dikkate aldığımızda küresel ile bütünleşen, rekabet gücü yüksek bir ekonomik mekan haline geldiğini görüyoruz” diye konuştu.

‘KONYALI FİRMALARIN BAŞARIYLA GURUR DUYUYORUZ’

KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konyalı firmaların başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek ARNİKON’un tüm yönetici ve çalışanlarını tebrik etti. ARNİKON Mühendislik tarafından geliştirilen KULEKON’dan da övgüyle bahseden Başkan Kütükcü, “Gezer vinç, portal vinç, proses vinç ve vinç setleri ürün gruplarında önemli üretimleri bulunan, daha önce de birçok başarılı mühendislik projelerine imza atmış güzide bir firmamız. Bugün de görüyoruz ki, yaptığı yeni çalışmalar ve AR-GE faaliyetleri ile hem Konya’mıza hem Türk sanayisine çok önemli katkılar vermeye devam ediyor. Tamamen yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen, asansör boşluğunda yükselebilen kule vinç sistemi KULEKON da ARNİKON firmamızın adeta bir başyapıtı gibi. Bu şehrin Sanayi Odası Başkanı ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı olarak her şeyden önemlisi bu şehrin bir evladı, sanayicisi olarak firmalarımızın bu başarıları ile gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise Konya’nın artık üretimde ve ekonomide Türkiye’yi yukarıya doğru çeken bir şehir haline geldiğine dikkat çekerek, “Konya son 20 yılda Türkiye ortalaması üzerinde ekonomik başarı göstermiş bir şehir. İhracat rakamları, Gayri safi yurt içi hasıla rakamları, yıllık patent müracaatı, patent sayısı, marka müracaatı, marka sayısı dahil olmak üzere rakamlar incelediğinde Konya’nın Türkiye ortalaması üzerinde olunduğu görünecek” diye konuştu.

‘ÜRETİM VE İHRACATLA BÜYÜYORUZ’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya’nın kadim bir şehir olduğunu ifade ederek, “Konya belediyeciliğin en iyi yapıldığı şehirlerden birisi. Konya bir tarım şehri. Konya bir sanayi şehri. Konya bir üniversite şehri. Bizlerin görevi de ilçe belediyelerimiz ile birlikte şehrimizi geliştirmek. Konya’nın üretimin gelişmesi adına önemli işler yürütüyoruz” diye konuştu. Organize Sanayi Bölgesi’ne her geldiklerinde ve firma ziyaretlerinde gururlandıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, şunları kaydetti, “Firmalarımız ile görüştüğümüzde görüyoruz ki çok yüksek seviyede ihracat seviyesi var. Çok kaliteli ve nitelikli bir üretim var. Yeni yeni markalar ortaya çıkıyor. Yeni yeni markalar üretiyoruz.” Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan da gerçekleştirdiği konuşmasında ARNİKON Mühendislik tarafından üretilen KULEKON’un hayırlı olmasını diledi.

‘ÇOK MUTLU VE GURURLUYUM’

KULEKON’un üretim aşamasındaki danışmanlığını üstlenen Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tınkır, “3,5 yıl önce başladığımız serüvende farklı bir vinç yapmayı hedefledik. Ürettiğimiz vincimiz tamamen özgün bir mühendislik eseri olarak ortaya çıktı. Üretimiz tamamen yüz de yüz yerli bir üretim. KULEKON için uluslararası patent alındı ve marka Türk patent enstitüsüne tescil ettirildi. Çok mutlu ve gururluyum” dedi. ARNİKON Mühendislik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Bayram Ayçiçek ise, KULEKON hakkında bir sunum gerçekleştirdi. •Gizem Başar