KTÜN ve Ömer Atiker Holding: Yenilikçi Laboratuvar Açılışı

KTÜN ve Ömer Atiker Holding: Yenilikçi Laboratuvar Açılışı
KTÜN ve Ömer Atiker Holding iş birliğiyle Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda yenilikçi bir laboratuvar açıldı.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ile Ömer Atiker Holding A.Ş. arasında "Ar-Ge ve Eğitim İş Birliği Protokolü" imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ve Ömer Atiker Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndaki Ömer Atiker Holding Yazılım ve AR-GE Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Laboratuvar, bilgisayar ve yazılım dersleri için gereken en güncel teknolojik imkanlarla donatıldı ve bilgisayar bilimleri ile ilgili disiplinlerde eğitim ve araştırma faaliyetlerine olanak sağlayacak.

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, "KTÜN Meslek Yüksek Okulumuzun laboratuvarlarına bugün bir yenisini daha ekledik. Laboratuvar, bilgisayar, yazılım ve diğer teknoloji odaklı kurslar için bir öğrenme ve uygulama alanı olarak hizmet verecek. Konya'mızın eğitim gönüllülerinden Mehmet Ali Atiker'e katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Ömer Atiker Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker ise konuşmasında, "Bu okuldan yetişen gençler, iş dünyasında aranan eleman pozisyonundadır. Değerli hocalarım, öğrencilerinizi yabancı dil öğrenmeleri konusunda teşvik etmenizi talep ediyorum. Herkese başarılı bir eğitim yılı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Açılış programına KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Ömer Atiker Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker'in yanı sıra KTÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mevlüt Uyan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Altın, KTÜN Genel Sekreteri Kamil Gök, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: