Konya’yı Fener Alayı Coşkusu Sardı!

Konya’yı Fener Alayı Coşkusu Sardı!
 Muhabir
Her yıl üç ayların başlangıcı dolayısıyla gerçekleştirilen Fener Alayı coşkusu Konya’yı sardı. Konya Sosyete Çarşısı’nda satışa sunulan birbirinden renkli ve modeldeki fenerler rafları süsledi.

Konya’da mübarek üç ayların gelişi Fener Alayı ve Şivlilik etkinlikleriyle coşkuyla kutlanıyor. Regaib Kandilinden bir gün önce gerçekleştirilen Fener Alayı’nda çocuklar fenerleriyle Konya sokaklarını aydınlatıyor.

Sosyete Çarşısı’nda satış yapan Bahri Pınar, “Şivlilik yaklaştığında fenerler ortaya çıkıyor. Bizde böyle asarak çocukların dikkatini çekiyoruz. Ebeveynler çocuklarına ve yakın tanıdıklarına değişik modellerde hazırlanan fenerlerden alarak çocukları sevindiriyor. Büyükler bile almak istiyor. Fener Alayı’nda küçük büyük herkes elindeki fenerlerle geceyi aydınlatıyor. O gün çocuklar sokağa dökülüyor ve yaktıkları ateşin üstünden atlayarak eğleniyor. Sabahın erken saatlerinde de yola çıkıp bütün evlerin zilini çalarak torbalarını şekerlerle dolduruyor. Konya’nın güzel geleneklerinden birisi yaşatılıyor” ifadelerini kullandı.

Figürlü şivlilik fenerlerinin fiyat olarak çok uygun olduğunu söyleyen Pınar, “Fenerler görsel olarak çocukların oldukça ilgisini çekiyor. Fiyat olarak da çok uygun. Her ailenin alabileceği rakamlar olduğunu düşünüyorum. Bir fener 18 TL 95 kuruş çok ekonomik” diye konuştu.

Çocuklara özgü kandil kutlama geleneği olarak bilinen Şivlilik, 9 Ocak Salı günü fener alayı ile başlayacak. 10 Ocak Çarşamba günü de çocuklar şivliliklerini toplayacak.

-Büşra GÜLTAŞ