Konya’yı bir günde gezmek ister misiniz? O halde Mevlana Meydanına uğrayın!

Konya’yı bir günde gezmek ister misiniz? O halde Mevlana Meydanına uğrayın!
 Muhabir
Konya'nın tarihine, kültürüne, doğal güzelliklerine panoramik bir turla tanıklık edilen 'Konya Şehir Turu' günde iki sefer vatandaşlara hizmet veriyor. Peki, Konya Şehir Turu nasıl yapılır, biletler ne kadar, nereden temin ediliyor? İşte detaylar...

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara verilen hizmetlerden biri olan 'Panoramik Şehir Turu' Konyalı vatandaşlar, turistler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Kültür AŞ. bünyesinde bulunan çift katlı otobüslerle Konya'nın tarihi ve doğal güzelliklerine şahit olmak isteyen vatandaşlar yeni tarife ve hizmetlerle Konya'yı keşfe çıkıyor.

PANORAMİK ŞEHİR TURU SAATLERİ VE GÜZERGAHLARI

Şehir turu rehber eşliğinde indirme yapmadan Konya’nın önemli yerlerinin anlatıldığı panoramik şehir turu, haftanın 7 günü 11.00 ve 13.00 saatlerinde 2 tur olarak gerçekleştiriyor.

Konya Panoramik Şehir Turu güzergahları hakkında bilgi veren Kemal Eren, "Mevlana meydanından hareket ediyoruz. Panaroma Müzesi, Şehitlik, Eski Garaj üzerinden Muhacir Pazarına oradan Anıt, Meram, Tren Garı, Hoca Fakıh yolundan da Akyokuş Seyir Terası orada 5 dakika fotoğraf molası veriyoruz. Sonrasında Abdülhamit Han caddesinden Sille Antik Kenti'ndeki Aya Elenia müzesinin önünde 10 dakika fotoğraf molası veriyoruz. Ziyaretçiler müzeyi ücretsiz olarak geziyor. Tekrar Sille Antik Kentin'den Zafer, Aleaddin, Kayalıpark oradan da tekrar Mevlana meydanına aldığımız yere bırakıyoruz."

ŞEHİR TURU İNTERNET BİLET SATIŞLARI KAPATILDI

Konya'dan, Konya dışından ve yurt dışından herkesin gelip Panoramik Şehir Turlarını tercih ettiğini belirten Eren bilet satışı hakkında da şu sözleri kullandı:" Önceden hem internetten hem bilet satış noktasından bilet alındığı için koltuk sıkıntısı yaşanıyordu. O yüzden internet satışı kapandı. Artık vatandaşlar Mevlana Türbe Önü Çarşıları önündeki 'Niyazlık' ofisinden Panoramik Şehir Turu biletlerini temin edilebilirler."

OKULLAR DA ŞEHİR TURUNA KATILABİLİYOR

Kış aylarında da devam edecek olan Şehir Turlarına okulların açılmasıyla birlikte öğrenciler için de gezi başlatıldığını söyleyen Eren, "Okullar açıldığı için şuan okulları da gezdiriyoruz. Karatay, Selçuklu, Meram buralarda ki her okul bin 750 TL ödeyerek tur için randevu alıyor. Bizde öğrencileri okuldan alıp turu yaptırıp tekrar okullarına bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.

PANORAMİK ŞEHİR TURU BİLET FİYATLARI

Konya Panoramik Şehir Turu fiyatları ise şöyle:

Sivil: 30 TL

Öğrenci: 27,50 TL

- Nurseda İnan

Etiketler: Konya Haber, Konya Haberleri, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Panoramik Şehir Turu, Konya Gezi Haberleri, Konya'da Gezilecek yerler, Konya Şehir Turu

Kaynak:Konya'nın Sesi