Konya'ya yeni göç dalgası... Hızla Konya'ya yerleşenlerin sayısı artıyor! İşte nedeni

Konya'ya yeni göç dalgası... Hızla Konya'ya yerleşenlerin sayısı artıyor! İşte nedeni
Konya hızla göç alan bir il haline dönüştü. Geçmişte iş bulma umuduyla İzmir ve İstanbul'a göç edenler şimdilerde Konya yolunu tekrar tuttular

Konya'nın hızla gelişen yapısı ve cazibe merkezi olma yolundaki ilerleyişi, birçok fırsatı da beraberinde getirdi.

Türkiye'nin gelişen kentlerinden biri olan Konya, son yıllarda hızla göç alan bir il haline dönüştü. İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerden iş bulma umuduyla göç edenler, artık Konya'yı tercih ediyorlar. Bunun en önemli sebeplerinden biri ise ekonomik açıdan cazip olması. İzmir ve İstanbul'dan alınan 1 daire fiyatına, Konya'da yerine göre 2 veya 3 daire alınabiliyor.

Konya'nın ekonomik gelişimi, doğal ve tarihsel zenginlikleriyle birleşince, şehir Türkiye'nin yeni cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Gazeteci Sadık Şimşek'in iddiasına göre, Konya'nın nüfusu 10 yıl içinde daha da artacak.

Konya, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla da önem taşıyor. Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Çatalhöyük, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmış durumda. Şehir aynı zamanda Anadolu Selçukluları'nın ve Karamanoğulları'nın başkentliğini yapmıştır. Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden biri olan Konya, Anadolu Kaplanları'ndan biridir.

Konya'nın yemek kültürü de oldukça zengindir. Etliekmek, bamya çorbası, Mevlana böreği, yağ somunu, tirit, Konya pilavı, sac arası ve fırın kebabı yöresel yemekleri arasında yer alır. Şehrin simgeleri arasında ise Mevlana Müzesi (Kubbe-i Hadrâ) ve çift başlı kartal bulunmaktadır.