Konya’ya Gelen Gurbetçiler Rent A Car’ların Yolunu Tuttu!

Konya’ya Gelen Gurbetçiler Rent A Car’ların Yolunu Tuttu!
Yaz aylarının gelmesiyle Konya’ya gurbetçi akını oldu. Gelen gurbetçiler Rent a Car’cıların da yüzünü güldürdü.

Avrupa’dan gelen gurbetçiler Konya esnafının yüzünü güldürürken araba kiralamaları ile birlikte Rent a Car sahiplerini de sevindirdi. Gelen turistler araba kiralamak için Rent a Car ofislerinin yolunu tuttu. Konu hakkında Konya’nın Sesi Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan ES CAR Oto Kiralama sahibi Ramazan Mutlu ve Yunus Emre Kaya, araç kiralama sayısında artış olduğuna dikkat çekti. Gelen müşteri herhangi bir ayrıcalık göstermeden hizmet verdiğini söyleyen Ramazan Mutlu, “Tatil bölgelerinde talep daha fazla olduğu için araba kiraları daha yüksek müşteriler kilometre aşımını göze alıp buradan kiralayıp o bölgelere gidiyorlar.” dedi.

“ARAÇLARIMIZDA TAM KASKO VARDIR”

Konuşmasında araç kiralamalarına değinen Ramazan Mutlu, gurbetçilerin genelde lüks araçlara rağbet gösterdiğini belirtti. sözlerini devam ettiren Mutlu, şöyle konuştu: “Araç kiralamaları günlük 1000-1400 TL civarında değişiyor. Araçlarımızda tam kasko vardır. Gurbetçiler genelde sıfır ve lüks model arabaları tercih ediyor. Bizler de en iyi imkânı sağlamak için buradayız. Gelen müşteride herhangi bir ayrım yapmadan hizmet veriyoruz. Gurbetçiler bizden çok şey bekliyor. Normalde belirli bir kilometre sınırımız oluyor en son ki müşterim 14 günlük araç kiraladı, kilometre sınırı yok sanmış bu fiyatlara şu an her yerde kilometre sınırı var. Araç kiralamada günlük 250 kilometre sınır varken, aylık 3000 kilometre sınır var.”

“ARACI VERİRKEN ÖNLEM ALIYORUZ”

Aracı verirken depoyu boş verip, boş aldıklarını vurgulayan Mutu, şu an için tüplü araçların daha çok tercih edildiğini söyledi. Ramazan Mutlu şunlara değindi: “Arabayı verirken kişiden önce sicil kaydına dikkat ediyoruz. Aynı şekilde 2 yıl ehliyet almış olması lazım ve yüz kızartıcı suç işlememiş olması lazım. Genelde aracı verirken boş depoyla verip, müşteriden de boş şekilde alıyoruz. Boş verip, boş almamızın nedeni ise; bazı kişiler dolu getirince, depoya su karıştırıyor. Günümüzde benzin ve mazot pahalılığı nedeniyle insanlar daha çok tüplü araç kullanıyorlar.”

TÜRKİYE OTO KİRALAMA FEDERASYONU KURULSA DA ÇARE OLMADI

Konuşmasında müşterilerin yediği cezalardan kendilerinin bazı zamanlarda sorumlu tutulduğunu ve bu duruma düzenleme getirilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Yunus Emre Kaya, şu ifadelerde bulundu: “En büyük sıkıntımız ölümlü kazalarda sigorta şirketi olduğu halde, kasko şirketi olduğu halde dava açıldığında oto kiralayanların mağdur oluyor olması. Biz araçlarımızı belirli gün ve belirli ücret karşılığında kiralıyoruz. Araç kiralandıktan sonra bütün sorumluluk sürücüde, oluşabilecek her kötü durumda tek sorumlunun sürücü olması gerekiyor. Biz kimin ne tür bir suç işleyeceğini bilmiyoruz. Adamım siciline ehliyetine bakıp tüm önlemleri aldıktan sonra, kiralamayı yapıyoruz. Ancak aracı alan kişinin ne tür suç işleyeceğini ya da arabada alkol alıp almayacağını bilemeyiz. Kural gereği araca kamera da takamıyoruz. Bir de Avrupa’dan gelen müşteriler trafik cezası yediği zaman ceza bize gelene kadar müşteri Avrupa’ya dönmüş oluyor. Telefonlara bakmıyorlar, bulmak neredeyse imkânsız böyle durumlarda da cezaları biz ödüyoruz. Bu duruma karşı Türkiye Oto Kiralama Federasyonu kuruldu. Maalesef yine de önüne geçilmedi.”

BUSE AŞCI - ŞAHİN YALDIZLI