Konya’nın Sağlık Alanında İlkleri: Eflatun SYM

Konya’nın Sağlık Alanında İlkleri: Eflatun SYM
 Muhabir
Konya’da beslenmeden ruh sağlığına, fizyoterapiden oyun terapisine birçok alanda profesyonel hizmetler sunan Eflatun Sağlıklı Yaşam Merkezi, Konya’nın Sesi’ne özel sizler için kapılarını araladı.

Alanında uzman ekibi ve multidisipliner anlayışı bir araya getiren Eflatun Sağlıklı Yaşam Merkezi, Konya’da bir ilk olarak Psikolojik Danışmanlık, Diyetetik ve Beslenme, Fizyoterapi uygulamalarını bir araya getirdi. Eflatun SYM, pek çok konuda danışmanlık sunarak Konyalılara profesyonel hizmetler sunmaya devam ediyor.

EFLATUN SYM İLE 7’DEN 70’E HİZMET!

Uzman ekipleri ile hizmet verdiklerini ifade eden Eflatun Sağlıklı Yaşam Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nur Karadaş, “Geçtiğimiz aralık ayından bu yana Eflatun Sağlıklı Yaşam Merkezi olarak çok güzel bir yol kat ettik. Eflatun Yaşam Merkezimizde dört ayrı departman ile hizmet vermekteyiz. Günlük hayatın koşturmacası içerisinde türlü türlü sorunlar ile karşı karşıya kalıp bazı sağlık problemleri ile tanışabiliyoruz. Bu sorunlar bizi hem fizyolojik hem de psikolojik olarak etkiliyor. Bizde Eflatun SYM ekibi olarak 7’den 70’e uzman ekibimiz ile hizmet veriyoruz. Merkezimizde Psikolojik Danışmanlık, Diyetetik ve Beslenme, Fizyoterapi, Psikoterapi, Reformer Pilates ve Klinik Pilates hizmetleri vermekteyiz. Bunların yan sıra bir aroma terapisti ile çalışıyoruz. Eflatun SYM olarak bir hedefimiz ise şubeleşerek Konya ve Türkiye’de geniş bir aileye sahip olmaktır” ifadelerini kullandı.

KONYA’YA SAĞLIK ALANINDA UZMAN DOKUNUŞLAR!

Konya’da pek çok alanda iddialı olduklarını dile getiren Eflatun Sağlıklı Yaşam Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nur Karadaş, “Eflatun Sağlıklı Yaşam Merkezi olarak iddialı olduğumuz bir konu ise oyun terapisi alanımızdır. Bunun sebebi ise Konya’da metaryel açısından bizim gibi kapsamlı bir oyun terapistine sahip merkez bulunmuyor. Biz bu konuda iddialıyız. Merkezimizin kurulumunda akademisyenlerden yardım alarak bir hazırlık yaptık diyebilirim. Bizim bir diğer özelliğimiz ise üç ana prensibi ele alarak kombinasyon şeklinde çalışıyor olmamızdır. Bu hem danışanlarımıza zaman kazandırıp hem de farklı mekan arayışlarının önüne geçmektedir” açıklamalarında bulundu.

‘BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM İLE HİZMET VERİYORUZ’

Bir hastalığın tek bir sebebe bağlı olmadığını ifade eden Eflatun Sağlıklı Yaşam Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Diyetisyen Tuğba Çelik, “Biz Eflatun Yaşam Merkezi olarak bütüncül yaklaşıyoruz. Bu da biz ve danışanlarımızın arasında olan bağı güçlendiriyor. Buradaki bütüncül yaklaşma dediğimiz metot ise sağlık alanında tedavi için gerekli olan parçaları burada birleştirmek. Bir rahatsızlığın çözümü hiçbir zaman bir branş ile elde edilemeyebilir. Bu devrede Eflatun SYM olarak biz devreye giriyoruz. Bizler buraya bel ağrısı şikayeti ilen gelen hastamızın öncelikle fizyoterapi alanında gerekli çalışmalarını tamamlayıp sonrasında o ağrıyı yaşamasına sebep olan kilolardan nasıl sağlıklı şekilde kurtulmasını gerektiğinin çözümlerini arıyoruz. Biz danışanlarımıza sağlık açısından yaklaştığımız için onlarda da bir güven durumu gerçekleşiyor. Danışanlarımız Eflatun SYM’den giderken genellikle bütün olanakları burada buldukları için memnun olduklarını dile getiriyorlar” şeklinde konuştu.

EFLATUN SYM’DEN KONYA’YA BİR İLK!

Konya’da ilk defa kayropraktik alanında Eflatun SYM’inin hizmet verdiğinin altını çizen Fizyoterapist Miraç Furkan Çimen, “Konya’da ilkleri faaliyete geçirdiğimiz bir alan ise Eflatun SYM olarak kayropraktik tedavisini de ekleyebilir. Kayropratik tedavisi Konya’da çok sık duyulmayan ve yapılmayan bir tedaviydi diyebilirim. Biz Eflatun SYM olarak bu tedaviye önem verdik ve faaliyete geçirdik. Kısaca kayropraktik tedaviden bahsedecek olursak, yüksek hızla ve düşük basınçla kas iskelet sinir sistemi üzerine işlem yapar. Bu işlem özellikle omurga üzerine yapılır ve esas amacı omurgayı hareketlendirmek, omurganın dizilim bozukluğunu gidermek ve vücudun fonksiyonlarını düzenlemektir. Kemiğe müdahale edilir, sinir yolları açılır. Doğrudan bir düzeltme yöntemidir. Konya’da bizden sonra belki farklı merkezlerde faaliyete geçmiştir fakat biz bu konuda iddialı olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.

‘UZMAN İSİMLER İLE ÇALIŞIYORUZ’

Uzman isimler ile birlikte hizmet verdiklerini dile getiren Psikolojik Danışman Rahiye Barutcu, “Burada farklı alanlarda alanında uzman isimlerle çalışıyor olmamız Eflatun SYM olarak bizi ön plana çıkarıyor. Bizler danışanlarımızın ihtiyaçlarına göre ekibimizdeki uzman isimler arasında yönlendirme yaparak sağlıklı bir iletişim kuruyoruz. Çocuk yaş grubumuzdaki iletişimimiz ile ergen ya da daha büyük bireylerdeki iletişimimizde farklılıklar oluyor. Bunun sebebi ise burada yaş gruplarına göre olanaklar ve tedavi yöntemleri sağlamamızdır. 7’den 70’e hizmet anlayışımımız tam olarak burada hizmete giriyor” ifadelerini kullandı.

‘KOMPLİKE ÇALIŞMA SİSTEMİMİZ GÜVEN VERİYOR’

Komplike çalışma sistemleri ile hastalık tanısında ve tedavi sürecinde olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Fizyoterapist Naciye Toprakkale, “Bizim Eflatun SYM olarak diğer merkezlerden ayrılan en güzel özelliğimiz komplike şekilde burada çalışıyor olmamızdır. Bu komplike çalışmamız sayesinde hızlı şekilde tanı koyuyor ve hızlı şekilde tedavi sürecine başlıyoruz. Sağlıkta zaman kavramının önemini bilerek hareket ediyoruz. Danışanlarımızda bizlerin bu hassasiyetini gördükleri için referanslar üzerine geliyorlar. Bu durumda bizim en büyük artımız oluyor. Diyetisyenlik hizmetleri, fizyoterapi hizmetleri, psikolojik hizmetler, sağlık ve egzersiz hizmetlerinin bir kurum içerisinde olması hem danışana hem de burada yer alan uzmanlarımıza güven veriyor diyebilirim” dedi •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi