Konya'nın O İlçesine Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor!

Konya'nın O İlçesine Organize Sanayi Bölgesi Kuruluyor!
Konya’nın Hüyük İlçesinde Organize Sanayi bölgesi kuruluyor.

Hüyük İlçe Merkezi pelitçik mevkisinde hali hazırda 1 250 000 metrekarelik alanda bulunan ve 760 000 metrekarelik alanda kadastro ve İmar planları tamamlanıp kurulum aşamasına gelindiği belirtildi. Hüyük Belediye Başkanlığı ve Hüyük Esnaf Odası Başkanlığı tarafından Organize Sanayi Bölgesi yatırımcı ön talepleri alınmaya başlandı.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem Şu ana kadar Organize Sanayi Bölgesi için yaklaşık 25 firma ilçemizde yatırım yapmak için müracatta bulunduğunu belirtti. Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem “Organize Sanayi Bölgesi Hüyük için büyük avantaj sağlayacak, çünkü yatırımcı teşvik kapsamında olan ilçemize daha hızlı gelecek ve daha çabuk yatırım yapacak. Hüyük ilçemiz yatırımda öncelikli bölge olduğu için birçok avantajları olacak böylelikle Bölge insanımıza istihdam yaratmış olacağız. İlçemize göstermiş oldukları ilgi alaka ve destekleri için Sayın Bakanımız Mehmet Fatih Kacır bey’e, Bakan Yardımcımız Oruç Baba İnan bey’e, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürümüz Erol Ökten Bey’e ve Konya Sanayi ve Teknoloji İl müdürü Vehbi Konarlı bey’e ilçem adına minnet ve şükranlarımı sunarım” dedi.

Başkan Çiğdem “ 3 yıl önce istimlak çalışmaları tamamlanan Oto Sanayi sitesininde istimlak çalışmalarının tamamlandığını ve Konya Büyükşehir Belediyesinin desteği ile bu yıl sonuna kadar Oto Sanayi sitesinin İpek Yolu üzerine taşınacağını belirtti.

Kaynak: