Konya’nın İlk ve Tek Mezecisi: Mezzetli Meze

Konya’nın İlk ve Tek Mezecisi: Mezzetli Meze
 Muhabir
Konya’da yeni açılan Mezzetli Meze her gün yeniden yapılan 35 çeşit mezesi ile Konyalıların ilgi odağı oldu.

Yemeklerden önce veya içecek eşlikçisi olarak tüketilen hafif atıştırmalık olan mezeler iştah uyandırmak için tasarlanmış pratik tatlar. İstanbul ve tatil beldelerinde çok sayıda bulunan mezecilere bir yenisi de Konya’da eklendi. Geçtiğimiz aylarda açılan Mezzetli Meze Konyalılardan büyük ilgi gördü.

Konya’nın ilk ve tek mezecisi olan Mezzetli Meze sahibi Barbaros Öz, “Bir süre İstanbul'da ve Bodrum'da yaşadım. Oralarda güzel mezelerin olduğu mezeciler vardı bizde o konsepti Konya'ya uyarlayalım dedik salaş bir mekân olsun istedik. Biz salaş bir mekân olsun diye düşünürken şıkır şıkır güzel bir mekân oldu. Burayı açmadan önce 10 ay boyunca piyasa araştırması yaptım nerede, ne şekilde satabilirim, gündüzcü müşterim ve akşamcı müşterim nerede onun araştırmasını yaptım ve en son lokasyon olarak burayı seçtik” dedi.

MEZZETLİ’YE ÖZEL MEZELER VAR

Mezzetli Meze’ye özel olan 3 adet mezelerinin olduğunu açıklayan Öz, “Bizim de 2-3 çeşit kendimize özel mezemiz var. Kendimizin uyarladığı mezeler bilinenlerden daha çok tercih ediliyor. Toplam da 35 çeşit mezemiz var. Meze olarak; içli köfte, paçanga böreği, patatesli soğanlı bazlama, ayva tatlısı, kabak çıtır tatlısı, kadayıf, ekmek kadayıfı, yoğurtlu mezeler, patlıcanlı mezeler, yaprak sarma, Arnavut ciğeri, kısır, atom, humus var.

Kendi uyarlama mezelerimizden de İtalyan Ekşisi adını koyduğumuz bir meze var. İçinde ekşi krema, yoğurt, sarımsak, kızarmış patlıcan, nohut, ceviz var ve en popüler mezemiz şu an İtalya Ekşisi. Bunun dışında Mezzetli Meze adında başka bir mezemiz daha var. İçerisinde tahin, köz patlıcan, yoğurt, zerdeçal, kimyon bulunuyor. Bir de mezecilerin olmazsa olmazı ezmemiz var. Bizimkinin ismi Susamlı Mezzetli Ezme ve içerisinde susam, isot ve salça var” şeklinde konuştu.

MEZELER GÜNLÜK TAZE YAPILIYOR

Mezzetli Meze’de her mezenin günlük olarak yapıldığını ifade eden Barbaros Öz, “Mezeleri günlük taze bir şekilde Ali ustamız yapıyor. Aşağıda mutfak kısmında sabah 7 gibi başlıyor öğlene kadar neredeyse tüm mezeleri yapmış oluyor. Yapılan mezeleri de işletmecimiz Aynur Hanım ile tadımını yapıyoruz. Gündüz genelde kadınlar ağırlıklı geldiği için Aynur Hanım onlarla ilgileniyor. Take Away mantığında açmıştık burayı yani insanlar gelsin istedikleri mezeyi alsınlar burada yeme olayı olmayacaktı ama öyle olmadı. Kadınların kendi aralarında yaptığı günlerde burayı tercih ediyorlar, doğum günü kutlamak için gelenler var, akşam yemeğinde sadece meze yemek için gelen müşterilerimiz de var. Mezeyi maksimum iki günde tutabiliyorum. Normalde mezelerim günlük çıkar ve günlük tüketilir. Zaten çok fazla meze yapmıyorum bittikçe ustamı her zaman aşağıda zaten meze bittikçe yeniletiyorum, müşterinin bunu görmesi de güzel oluyor.

Mesela müşteri gelecek olduğunda 15-20 dakika sonra gelin diyorum onlar gelene kadar meze hazırlanmış oluyor. Soğuk meze yapmak usta için basit bir olay saatler alan bir olay değil 15 dakikada yapabiliyor. Müşterilerin de burada taze çıktığını görmesi güzel oluyor. Bazı sıcak mezeleri ekşime yapmasın diye dolabın üzerine sıralıyoruz. Her sabah zaten 12'de geldiği zaman mezeler dolaba girmeden istediklerini alabiliyorlar. Paket yapmak isteyenler için hem küçük kaplarımız hem bölmeli kaplarımız mevcut. Bölmeli tabakta 6 bölüm var bide ortasında küçük bir bölmesi var orayı da kullanırsak 7 çeşit alıyor. 7 bölümün hepsinin kullanılması gerekmiyor ama o tabak sonuna kadar dolduğu zaman 1 kilo 200 gram ağırlığında oluyor. Yani ortalama her mezeden 200- 250 grama tekabül ediyor” ifadelerini kullandı. -Buse Aşcı