Konya'nın genç yetenekleri TEKNOFEST'te! Türkiye'de ilk Konya'da açıldı!

Konya'nın genç yetenekleri TEKNOFEST'te! Türkiye'de ilk Konya'da açıldı!
 Muhabir
Konya Selçuk Üniversitesi’nde Savunma Sanayisine katkı sağlayacak genç yetenekler yetiştiriliyor. Üniversitenin yetiştirdiği öğrencilerin ürettiği silahlar TEKNOFEST‘te sergileniyor.

Konya Selçuk Üniversitesi’nde Savunma Sanayisine katkı sağlayacak genç yetenekler yetiştiriliyor. Silah Sanayi Teknikerliği Bölümü'ndeki o öğrenciler atölyelerinde Türkiye’nin yerli ve milli üretimine destek oluyorlar. Üniversitenin yetiştirdiği öğrencilerin ürettiği silahlar TEKNOFEST‘te sergileniyor.

Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksek Okulu’ndaki Silah Sanayi Teknikerliği Bölümü’nde savunma sanayisine eleman yetiştirildiğini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy şu ifadeleri kullandı:

“Huğlu Meslek Yüksek Okulu, savunma sanayisine yönelik uluslararası fuarlara katılan üniversiteler içerisinde tek yüksekokulumuz. Yerli ve milli savunma sanayiye yönelik üretimde ki bütün üretim noktasında bir tüfeğin tamamını üretecek pozisyona gelmiş durumdayız.”

“SİLAH TEKNİKERLİĞİ BÖLÜMÜ TÜRKİYE’DE İLK OLARAK KONYA’DA AÇILDI”

Ülkeye ve Millete faydalı bir birey olmak istediklerini dile getiren Huğlu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri şöyle konuştu:

“Akdaş Silah Sanayisinin savunmaya çalıştığı MPT 55’in mekanizmasını burada üretiyoruz. Savunma sanayisinde daha çok gelişmemiz gerekiyor. Bu duruma katkım olması beni heyecanlandırıyor. Çok mutluyuz ve çok gururluyuz. Umuyoruz ki daha iyi seviyelere geleceğiz.”

BU BÖLÜMDE İŞ GARANTİSİ VAR

Öğrencilerin daha mezun olmadan sektörden gelen taleple iş sahibi olduklarını belirten, Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Tansu Bıyık, “Şu anda Silah Sanayi Bölümü’nden mezun olup işsiz olan hiçbir öğrencimiz yok. Birçoğu okurken aynı zamanda firmalarda çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Erkan Akyüz ise, “Hem Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hem Savunma Sanayinin envanterinde bulunan yerli ve milli silahlarımızın birçok parçası okulumuzdaki atölyelerde öğrencilerimiz tarafından üretiliyor. Bir dönem OVİS Keskin Nişancı Tüfeğinin ana gövdesi okulumuzda yapıldı” şeklinde konuştu.

- Buse Aşçı

Etiketler: Konya Haber, Konya Haberleri, Konya Son Dakika Haberleri, Konya Selçuk Üniversitesi

Kaynak:Konya'nın Sesi