Konya’nın En Küçük Nüfuslu İlçesinde Huzur Saklı! Daha Önce Hiç Gitmediniz…

Konya’nın En Küçük Nüfuslu İlçesinde Huzur Saklı! Daha Önce Hiç Gitmediniz…
 Muhabir
Konya'nın saklı cenneti Gölcük Yaylası Türkiye'nin en küçük nüfuslu ilçesi Yalıhüyük'te ziyaretçilerini bekliyor.

Yalıhüyük sınırları içerisinde yer alan adıyla güzelliğiyle dillere destan Gölcük Yaylası Konya'nın bilinen yaylaları içerisinde yer alıyor. Bozkır Antalya yolu güzergâhına 10 km mesafede Torosların eteğinde bulunan yayla Yalıhüyük Belediyesi tarafından korunuyor. Gölcük Yaylası’nda yaz kış doğal güzellikler Konyalıları ağırlıyor. Yazın sıcağından kaçmak isteyenlerin uğrak noktası olan Gölcük Yaylası'nda kışın kartpostallık görüntüler oluşuyor.

dsc0402.jpg

Gölcük, çam ve ladin başta olmak üzere ağaç çeşitlerinin yoğun olduğu, pek çok bitkinin bulunduğu, kekik kokulu oksijeni bol kendine özgü endemik bitkilere sahip yaylada, çeşitli kuşlara, av hayvanlarına ve kekliklere bolca rastlanıyor. Kaynak suları oldukça soğuk ve temiz olan yaylada Çıracı adıyla bilinen su kaynağı Konyalıların tercihi oluyor.

1-golcuk-yaylasi-yalihoyuk-2.jpg

Yaylaya belediye tarafından yapılan çeşme, tuvalet ve mescit gibi çeşitli yerler ve mangal alanlarıyla kurulan kamelyalar şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen Konyalıları bekliyor. Yaylaya gelenler Suğla Gölü manzarası eşliğinde mangal yakıp, ladin ağaçlarının gölgesinde rahatlıkla piknik yapabiliyor. Doğal güzelliği ile oldukça meşhur olan Gölcük Yaylası aynı zamanda tarihî bir bölge olarak da dikkat çekiyor. Yaylada halk arasında İngilyazı olarak bilinen alanda antik dönemlere ait çok sayıda lahit mezar bulunuyor.

barti-yaylasi-ahirli.jpg

Gölcük Yaylası'nda 2010 yılından itibaren düzenli olarak her yıl Temmuz ayında "Gurbetten Sılaya” adında yayla şenlikleri yapılıyor. Şenliklere gurbetçiler başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katılıyor.

Kaynak: Konya Deneyim Platformu