Konyalılar O Yemeğin İçine Hem Et Hem Şeker Katıyor!

Konyalılar O Yemeğin İçine Hem Et Hem Şeker Katıyor!
Osmanlı döneminden günümüze uzanan yüzlerce yıllık lezzetlere sahip olan Konya Mutfağı, en çok tercih edilen mutfaklar arasında yer alıyor. İlk duyduğunuzda şeker ve eti yan yana düşünemeseniz de Konyalılar bu harika lezzeti de yaptı. İşte o yemek…

Osmanlı döneminden günümüze uzanan yüzlerce yıllık lezzetlere sahip olan Konya Mutfağı, en çok tercih edilen mutfaklar arasında yer alıyor. Bugünkü yazımızda sizlere Konya Mutfağının ilginç lezzeti olan şeker ve etin eşsiz birleşiminden bahsedeceğiz. İlk duyduğunuzda şeker ve eti yan yana düşünemeseniz de Konyalılar bu harika lezzeti de yaptı. İşte o yemek…

Sürüngen veya sarılgan, mevsimlik bir kabak türü olan asma kabağı Konya yöresinde çoğunlukla et kabağı olarak adlandırılır. Bu da etle şekeri buluşturan Konya’ya özgü bir yemek olan dolmasından kaynaklansa gerektir. Bugün sizlere bu mükemmel yemeği tanıtacağız. İşte detaylar…

ET (ASMA) KABAĞI DOLMASI

Malzemeleri: Bir orta büyüklükte asma kabağı, 150 gr ince çekilmiş orta yağlı kuzu eti, yarım su bardağı pirinç, bir buçuk su bardağı toz şeker.

Yapılışı: Kabağın kabuğu soyulur. Sap kısmından karpuz keser gibi kesilip çekirdekleri alınarak içi boşaltılır. Et, pirinç ve yarım bardak toz şeker ilavesiyle hazırlanan içle kabak doldurulur. Kesilen üst kısmıyla kapatılıp kaymaması için kürdanla tutturulur. Tencereye alınan kabağa bir bardak su dökülüp hafif ateşte pişirilir. Kabak pişerken ara sıra üzerine toz şeker serpilir. Pişen kabak servis tabağına alınarak sıcak servis yapılır. •Banu Çiçekçi

Kaynak:Konya'nın Sesi