Konyalılar Hangi Araçları Kullanmayı Tercih Ediyor? İşte O Araçlar...

Konyalılar Hangi Araçları Kullanmayı Tercih Ediyor? İşte O Araçlar...
Konya’da ikinci el araç pazarında en çok tercih edilen markaları sizler için araştırdık. Konyalıların en çok tercih ettikleri araçlar, Renault Clio , Fiat Egea ,Hyundai İ20, Volkswagen Polo, Ford Fiesta araçlar tercih ediliyor

Konya Oto Galericiler Odası Başkanı ve KONMASDER (Konya motorlu araç satıcıları) Dernek Başkanı Abdullah Acıbadem, Konya’da ikinci el araç pazarında en çok tercih edilen markalar hakkında Konya’nın Sesi’ne konuştu.

OTOMOBİL ARTIK İHTİYAÇ OLDU!

Günümüz şartlarında otomobilin bir ihtiyaç haline dönüştüğünü belirten Konya Oto Galericiler Odası Başkanı ve KONMASDER (Konya motorlu araç satıcıları) Dernek Başkanı Abdullah Acıbadem, “Eskiden otomobil lükstü ama artık günümüz şartlarında olmazsa olmaz haline geldi. Artık otomobil ihtiyaç oldu. Bundan 20 yıl öncesine gittiğimizde her evde ortalama bir araç var iken bugün ortalama 2 araç oldu çocuklu ailelerde nerdeyse 3 araç oldu. Ülkemizde Türkiye’de satışı gerçekleştirilen otomobillerin %88,9’u B ve C segmentlerinde yer alıyor. C segmenti araçlar, toplam otomobil pazarının %48,6’sını oluşturuyor. B segmenti ise %40,3’lük pazar hacmine sahip. En çok tercih edilen araçlara baktığımızda B segment araçlar hem fiyatsal ekonomik hem yakıt olarak ekonomik araçlar tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.

B SEGMENT ARAÇLAR

KONYALILARIN TERCİHİ OLUYOR

Konya’da B segment araçların daha fazla tercih edildiğini dile getiren Acıbadem, “Gençlerimizin yeni ehliyet alması özellikle bayanların tercihi B segmentteki araçlar otomatik vites daha çok tercih ediliyor. B segment araçta en çok tercih edilende Renault Clio , Fiat Egea ,Hyundai İ20, Volkswagen Polo, Ford Fiesta araçlar tercih ediliyor. Yeni sıfır araçlar da B segment dizel araçlar çoğunluk benzinli satılıyor. Ülkemizde dizelden benzinliye geçişler çoğaldı. Dizel araçlar benzinli araçlara göre daha pahalı ve daha masraflı ülkemizde bir de ilk akaryakıt fiyatlarında Benzin şimdiye kadar Dizel den pahalı iken şimdilerde benzin dizele göre şu an yüzde 10-15 oranında daha ucuz olması tercihi benzinliye doğru çevirdi tabii bunlara bir de LPG’li araçlar dahil edildiği zaman motoru uyum sağlayan araçlarda direk bayilerden fabrikasyon LPG’li araçlar daha çok tercih ediliyor” şeklinde konuştu.

ARAÇLARDA FİYAT FARKINDAN

DOLAYI TALEPLER DEĞİŞİYOR

C segment araçların kullanıcılara daha fazla güven verdiğini dile getiren Acıbadem, “C segment araçlarda tercihler ise Renault Megan, Volkswagen Golf, Ford Focus, Seat Leon, Opel Astra gibi araçlar tercih ediliyor. İmkânı olan kişiler tabii Suw tarzı araç tercihi de çok fazla Suw tarz araçların kullanımı diğer Hackbak ve Sedan araçlara göre kullanıcıya daha rahat ve güven veriyor olması tercih sıralamasında yer alıyor. Dacia Duster, Hyundai Bayon, Fiat Egea Cross, Hyundai Tucson, Opel Crossland, Peugeot 3008, Opel Mokka, Peugeot 2008, Volkswagen Taigo, ve Citroen C3 Aircross gibi araçlar tercih ediliyor tabii burada fiyat farkından dolayı tercih talep sıralaması yer alıyor” dedi. •Gizem Başar