Konyalılar Burayı Mesken Tuttu! Her Hastalığa Bir Taş Var!

Konyalılar Burayı Mesken Tuttu! Her Hastalığa Bir Taş Var!
 Muhabir
Son zamanlarda herkesin boynunda veya kolunda doğal taşlardan oluşan takılar görmek mümkün. Bir anda popülaritesi artan doğal taşlar gerçekten işe yarıyor mu? Konya Doğal Taş Evi sahibi Halit Uysal doğal taşların bilinmeyenlerini sizler için anlattı.

Konya’da da doğal taşa ilgi oldukça yüksek. Doğal taşların faydaları neler, burçlara göre doğal taşlar doğru mu? İşte detaylar…
Kronik rahatsızlığı olan hastaların doğal taşa yönelmesi üzerine Konya Doğal Taş Evi sahibi Halit Uysal, “Hastalıkların tedavisinde bitkilerin kullanıldığı gibi doğal taşları kullanmak mümkün. Yüzyıllardır geçim kaynağı olarak, toplayıcılık döneminde kesici, delici alet yapımında kullanılan taşlar her dönemde insanların hayatında olmuştur. İnsanların hastalıklarında, sıkıntı şikayetlerinde ya da ruhsal anlamda taşların ayrı ayrı anlamları vardır” dedi.

HASTALIKLARA GÖRE DOĞAL TAŞLAR
Tıbbi tedavinin yanında destek amacıyla her hastalığa iyi gelen bir doğal taş olduğunu söyleyen Halit Uysal, “Her hastalığın ilacı olduğu gibi doğal taşı da var. Her taş herkese iyi gelmeyebiliyor. Enerji yapımıza uymayan bir taş kullanıldığında çakışmalar olabiliyor. Bilmediğimiz gizli bir hastalığımız varsa yanlış taş kullanılma sebebi ile şikayetlerimiz artabiliyor. Örneğin Tiroiti az çalışanlar için Lapis Lazuli, Larimar taşı, Necef taşı, Dumanlı kuvars gibi taşları kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Tiroidi hızlı çalışanlar için Kehribar taşını öneriyoruz. Ödem sorunu olan müşterilerimize Kalsit taşını, eklem kemik bacak ağrılarına varisler için Malahit taşını ve Obsidyen taşını öneriyoruz bu taşlar ağrı kesici etkiye sahip. Kolesterolü olan kişiler için Dumanlı Kuvars taşı birebir. Halsizlik, yorgunluk, stres, asabiyete sahip olan kişiler için Rutil kuvars, Kaplan Gözü, Rodonit taşı, Lav taşı kullanmaları gerekiyor. Epilepsi rahatsızlığı için zümrüt taşını şiddetle tavsiye ediyoruz. İçsel daralma, takıntı, kaygılar için Lepidolit taşı çok faydalıdır. Duygusal iniş ve çıkış yaşayan kişiler için Aventurin taşı öneriyoruz. Yüksek tansiyon için Apatit taşı düşük tansiyonuna ise Yakut taşı faydalı. Şeker hastalıklarına da Sitrin taşı öneriyoruz. Bebeklerde salya akıntısına ve gaz sorunları için kehribar taşını tavsiye ediyoruz” ifadelerini açıkladı.

ÇOCUKLAR İÇİN DOĞAL TAŞ
Çocuklarda ve bebeklerde de doğal taşın kullanılabileceğini söyleyen Uysal, “Zaman zaman aileler gelip çocuğunda dikkat dağınıklığının olduğunu, derslere kendini veremediğini ya da sınav anında bildiği soruyu bile yapamadığını söylüyorlar bu noktada Rodonit taşı, Necef taşı, Atemis taşı, Labradolit taşı, Rutil Kuvars taşlarını öneriyoruz, bu taşlar zihin açıcı ve konsantrasyon artırma yönünde çok etkilidir. Bebeklerde salya akıntısı veya gaz sorunları için de Kehribar taşı faydalı oluyor” diye konuştu.

BURÇLARA GÖRE DOĞAL TAŞ
Burçlara göre doğal taşların olmadığını söyleyen Halit Uysal, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de burçlara göre doğal taşın kullanımının oldukça yaygın olduğunu görüyoruz. Burçlara göre doğal taş kullanımı son derece yanlış. Aynı burç olan insanlar aynı özellikleri taşıyabilir lakin kişilerin birbirinden farklı hastalıkları olabilir. Bu yüzden burç taşı olarak kullandığı taş kişiye zarar verebiliyor. Burçlara göre taş kullanımının uygun olmadığını düşünüyorum, insanların beden analizine göre ya da enerji yapısına uygun taşların kullanılması gerekiyor” dedi.

DOĞAL TAŞ NASIL ANLAŞILIR
Doğal taş sattığından emin olmadığımız bir yerden alışveriş yaptığımızda gerçek doğal taş olup olmadığını anlamanın yollarını açıklayan Uysal, “Yapay taş denilen sentetik taşlar, jeoloji oluşumunun içine girmediği için hata payı çok azdır. Damar yapısı olmaz. Doğal oluşum içerisine giren taşlarda mutlaka kırıklar, çatlaklar, damarlar ve çizikleri üzerinde barındırır. Doğal taşlarda renkler katman katman açıktan koyuya doğru gidiyor buradan anlaşılabilir” dedi.

DOĞAL TAŞ TEMİZLİĞİ
Her doğal taşın su veya toprakla temizlenmesi gerektiğini belirten Halit Uysal, “Selenit taşı, Kyanit taşı, Anjelit taşı, Lapis Lazuli su ile temizlenmez bu taşlar suyu sevmez haftada bir gün 12 saat çiçeksiz bir toprakta taşları bekletirsek taşın üzerindeki negatif enerji pozitif enerjiye dönüşür. Suyu sevmeyen taşlar hariç diğer taşları günde 4-5 kez su ile yıkamak gerekir. Haftada bir gün de topraklama yapıldığı zaman taşların üzerindeki kötü enerji tamamen yok olacaktır. Bunların haricinde arama motorlarında tütsü temizliği, deniz suyu, güneş ya da dolunay ışığı gibi örnekler kesinlikle yanlıştır. Taşlara zarar verir. Dolunay ışığında uzaydan Dünya’ya negatif enerji yağılımı olduğu için taşlar o negatif enerjiyi çeker. Bu çekim sonrasında siz o taşı kullandığınızda o negatif enerjiye maruz kalınır. En iyi temizleme yöntemi topraklamadır” diye belirtti.

AYNI ANDA KAÇ DOĞAL TAŞ KULLANILIR
Aynı anda birden fazla doğal taşın kullanılabileceğini söyleyen Halit Uysal, “Bazı uzmanlar taşları ayrı ayrı kullanmayı önerir bunun nedeni ise bedeni daha kolay tedavi etsin diyedir. İnsanlar gün içinde birden çok duygu değişimi yaşayabiliyor. Ben bu noktada 5-6 taş karışımlı bilekliklerin takılmasını öneriyorum. Hem sağ kolda hem sol kolda en az 10 tane taştan oluşan bileklikler hazırlıyorum bu da kişiyi daha hızlı tedavi ediyor” diye konuştu.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİSİ YÜKSEK
Doğal taş kullanmanın rövanşta olduğunu söyleyen Halit Uysal, “Yurt dışında ilgi taş sektörüne çevrildiği için Türkiye’de taşlar yeni yeni tanınıyor. Yurt dışı bu konuda bizden daha ileri seviyede taşları bizden daha iyi tanıyorlar hangi hastalığa hangi taş iyi gelir biliyorlar. Türkiye’de ve Konya’da taşlara rövanş çok fazla” dedi. -Buse Aşcı

Kaynak:Konya'nın Sesi