Konyalı Minikler Filistinli Kardeşlerini Unutmadı!

Konyalı Minikler Filistinli Kardeşlerini Unutmadı!
 Muhabir
Konya Mevlâna Meydanı’nda Konya İl Müftülüğü tarafından 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören minikler Filistin’de İsrail’in hain saldırıları sonucunda hayatını kaybeden çocuklar için dualar etti.

Konya İl Müftülüğü tarafından “Filistin’deki Çocuklar Ölmesin” etkinliği düzenlendi. 4-6 yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören çocukların ve alilerinin katıldığı etkinliklerde Filistin’de öldürülen çocuklar için dualar yapıldı.

Mevlâna Meydanında düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Filistin'de hayatını kaybedenler için dua okundu. Kur'an Kursunda eğitim gören çocukların hazırladığı gösteriler ile devam etti.

İyiliğin temsilcisi olacağız diyen Konya İl Müftüsü Ali Öge, “Bugün en güzel şekliyle barışı, merhameti bizlere yaşatıyorsunuz. Bu meydanda yaz tatili sonunda yaz kuran kursu etkinlikleri yapmıştık. Elhamdülillah o zaman bu meydanda 4-6 yaş Kur’an Kursları olarak, camilerde eğitim alan gençler olarak, Kuran’a Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerine bağlı gençler olarak hep güzelliği temsil edeceğiz.

İyiliğin anahtarı olacağız, iyiliğin temsilcisi olacağız dedik. İnşallah burada bugün bu sözümüzü yerine getirdiniz. Yaklaşık 1 aydır Filistin’de Kudüs’te Gazze’de çocuklar ölüyor. Siviller katlediliyor. Orantısız güçler kullanılıyor. Biz buna tepkimizi dualarımızla, cami programlarımızla, kermeslerimizle, mitinglerimizle en üst düzeyde ülke olarak gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz. Her zaman mazlumun yanında, adaleti, merhameti, iyiliği önceleyen bir tavırla hareket ettik ve bundan sonra böyle devam edeceğiz.

Çocuklarımızın duaları Konya’dan 4-6 yaş seviyesinde Filistin ve Gazze’de daha okula gidemeden belki ilkokul safhasında hayata gözlerini yuman kardeşlerini unutmadıklarının ispatı olarak bu meydan da tarihe geçilecek. Ben yavrularımızdan Kudüs, Filistin, Mescid-i Aksa bilincini, sevgisini daima bugün elinde bayraklar kafalarında bantlarla gönüllerinde gülle, sevgiyle taşıdıkları gibi bir ömür boyu kalplerinde gönüllerinde taşıyacaklarına eminim. Kurs öğretmenleri, annelerimiz babalarımız, müftülerimiz, cami imamlarımızla biz bu güzellikleri yaşatmak için öğretmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. -Buse Aşcı

Kaynak:Konya'nın Sesi