Konyalı kadınlardan yoğun talep! Siparişlere yetişemiyor…

Konyalı kadınlardan yoğun talep! Siparişlere yetişemiyor…
 Muhabir
Altın ve gümüş fiyatlarındaki yükseliş ziynet eşyalarına da yansıdığını ifade eden Karaca Accessories Marka Sahibi Gülden Karaca, son dönemlerde yoğun bir talep olduğunu ve kargolara yetişemediklerini ifade etti

Altın ve gümüş fiyatlarındaki yükseliş ziynet eşyalarına da yansıdı. Takı olarak altın ve gümüş alamayan kadınlar ise çelik takılara yöneldi. Özellikle kaliteli malzeme ile yapılan çelik takılar paslanmaması ve uzun dönem parlaklığını koruması nedeniyle kadınlar tarafında sıkça tercih edilmeye başladı. Karaca Accessories Marka Sahibi Gülden Karaca, son dönemlerde yoğun bir talep olduğunu ve kargolara yetişemediklerini ifade etti.

ÇELİK ÜRÜNLER REVAÇTA

Çelik küpe, yüzük, bileklik ve kolye satıcılarının son zamanlarda kuyumculardan daha fazla misafir ağırladığını belirten Karaca, “Son dönemlerde biliyorsunuz altın ve gümüşte yoğun bir fiyat artışı yaşanıyor. Bunun yanında da hanımlar güzel görünmekten de taviz vermek istemiyorlar. Ama kalitesiz imitasyon ürünler altın ve gümüşün yerini tutmadığı için çok tercih edilemiyordu. Fakat çelik takıların duruşu ve kalitesi tıpkı bir altın takıymış gibi duruyor” ifadelerini kullandı.

ALTIN TAKI HAVASI VERİYOR

Çelik altın seçerken de dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Karaca, “Mesela benim müşterilerim bir ürünü kullandıkları zaman o ürün altın zannedilebilir. O kadar kaliteli olması gerekiyor. Çünkü bakıyorsunuz çelik takı diye pahalıya satılan ürünler iki gün sonra rengi atmaya başlıyor. Kaliteli bir çelik takı da böyle bir sorun yaşamamanız lazım. Benim müşterilerime sunduğum takılar cerrahi çelikten. Cerrahi çelik olması sebebiyle, kararma, solma asla olmuyor. Tıpkı bir altın takı kullanır gibi kullanabilirsiniz. Aslında bu işe ilk giriştiğimde çelik takı bu kadar gözde değildi. Ve çok da bilinmiyordu. O yüzden ilk başlarda satış yapacağım zaman müşterilere bir açıklama yapıyordum. Çeliğin kalitesini anlatıyordum. Ama şimdi kalitemizi bilen müşterilerimiz gözü kapalı alışveriş yapıyor. Aslında Konya’da da çelik takı da öncüyüm diyebilirim” şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYAYI AKTİF KULLANMAK ÖNEMLİ

Sosyal medyayı çok aktif kullandığını ifade eden Karaca, “Günümüzde sosyal medya çok önemli biliyorsunuz. İnsanlar önce oradan bakıp ardından satın alıyorlar. Bende bunu bildiğim için sosyal medya hesabımı aktif tutmaya çalışıyorum. Özellikle yeni getirdiğim ürünlerimi hemen paylaşıyorum. Bunun yanında sosyal medya hesabımız üzerinden güzel çekilişler ve indirimler de yapıyoruz” diye konuştu. •Buse Aşçı