Konyalı firmalar 20.Tarım Fuarını Anlattı

Konyalı firmalar 20.Tarım Fuarını Anlattı
 Muhabir
Konya Tarım Fuarı 20.kez kapılarını açtı. Konya’da faaliyet gösteren Şakalak Tarım Makinaları, Özyeşilyurt, HMS, Fahrettin Erdiren, Önallar Tarım, Alparslan Tarım ve Elibollar Tarım Makinalarının firma yetkilileri fuarı Konya’nın Sesi’ne değerlendirdi.

Konya Tarım Fuarı dün 20.kez kapılarını açtı. Konya’da faaliyet gösteren Şakalak Tarım Makinaları, Özyeşilyurt, HMS, Fahrettin Erdiren, Önallar Tarım, Alparslan Tarım Makineleri ve Elibollar Tarım Makinalarının firma yetkilileri fuarı Konya’nın Sesi’ne değerlendirdi.

KTO-TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde tarım sektörünü paydaşlarıyla buluşturan Konya Tarım Fuarı Konya'da bu yıl 20'ci kez düzenleniyor. Yerli ve yabancı katılımcılar, sektördeki yenilikleri yerinde inceleme fırsatı buluyor. Traktör, biçerdöver ve kendinden motorlu tarım aletlerinin yanı sıra tarla ile bahçe ekipmanları başta olmak üzere sektörün tüm ihtiyaçlarının sergilendiği fuar, 9 Mart'ta sona erecek.

Şakalak, elektrikli ürünü ile Konya Tarım Fuarı’nda

Şakalak Tarım Makinaları Pazarlama / Satış Direktörü Ayhan Şahingöklü fuardan beklentileri anlattı. Şahingöklü açıklamasında; “Fuarlar artık bir ticari kaygı beklenerek yapılmıyor. Daha çok reklama amaçlı gerçekleştirilen organizasyonlar oluyor. Bunun yanında inavosyon faaliyetlerini ve ürünlerdeki değişikliklerin, gelişmelerin müşteriye, çiftçiye anlatılması için yapılıyor. Şakalak olarak bizlerde yeni bir makinemiz ile fuardayız. Dünya’da çeşitli örnekleri var ancak ülkemizde henüz yoktu. Elektrikli bir ürün geliştirdik ve fuarda bu ürünle yer alıyoruz. Daha hassas ve hızlı şekilde ekim yapan bir makine. Yeni ürünümüzü müşterilerimizle tanıştırıyoruz. Ne kadar çok çiftçiye ürünümüzü anlatırsak bizim için bir avantaj. Amacımız daha çok çiftçi ile buluşmak” dedi.

Elibollar Tarım, 2024’ün geri kalanını Tarım Fuarında şekillendirecek

Elibollar Tarım İdari İşler Müdürü Yusuf Yüksel, firma olarak beklentileri aktardı. Yüksel; “Bizler ihracat başarısı sağlayan ve 44 ülkeye ihracat yapan bir firmayız. Fuar 2024’ün geri kalanını belirlememiz için bir mihenk taşı olacak. Geriye kalan 3 çeyreğin fotoğrafını gösterecek. Beklentilerimiz var, yatırımlarımızı fuara göre şekillendireceğiz. Ar-Ge sürecini yeni tamamlamış, Endüstri 4 modelimiz var. Silaj makinesi. 4 sıra, sıra bağımsız mantığıyla çalışan ve rakiplerinden öne çıkacak özellikleri bakımından kamera, geri kusturma ve tane patlatma ile 2024 yılında çiftçilerin hizmetine sunmak istiyoruz. Fuarda ilk olarak görücüye çıkartmış bulunuyoruz” açıklamalarını yaptı.

Önallar Tarım, otonom robotunu görücüye çıkarttı

Önallar Tarım Üretim ve Planlama Müdürü Orhan Orhun Mücahit, bünyelerinde geliştirdikleri otonom robotu görücüye çıkarttıklarını söyledi. Mücahit; “Yeni ürünlerimiz, yeni inavosyon projelerimizle çiftçilerimizi bekliyoruz. Daha kısa iç gücüyle daha verimli ürünler çıkartıp çiftçilerimizin hizmetine sunuyoruz. Önallar Tarım şu anda 51’nci yılını kutluyor. Tarım Makineleri Sektöründe, ilaçlama makineleri alanında Türkiye’nin önder ve lider kuruluşlarından biri. Otonom robotumuz var. Türkiye’de ilk defa yapılan bir ürün. Bu robotu tanıtacağız. 4 bin 200 litre iş hacmine sahip yine Türkiye’de ilk olarak üretilen ilaçlama makinemiz var. Türkiye’de ilk defa yapılan bir ürün. Tarım 4.0 kapsamında bütün ürünlerimizde dijital dönüşüme uygun ürün ürünler üretiyoruz. SmartFlow dediğimiz ürünümüz otomatik dozaşlama sağlıyor. Bu sistem ile GPS ile alınan uydu ile beraber tarla içinde eşit oranda ürün atılımı sağlıyoruz. Otonom robot ile aslında tamamen insansız bir araç sağlamış olduk. Bu araç üzerindeki batarya ile tarlaya gidip ilaçlama yapabiliyor. Yazılımı tamamen kendi bünyemize ait” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Erdirenler Dişi, Fuarda Olmaktan Mutlu

Konya’nın en köklü yedek parça üreticilerinden olan Fahrettin Erdirenler Dişli Sanayi, Konya Tarım fuarındaki yerini aldı. Ürettiği yedek parçalarla yurt içine ve yurt dışına ürünlerini gönderdiklerini ifade eden olan Fahrettin Erdirenler Dişli Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Ece Erdiren; “Otomotiv – tarım makineleri, endüstriyel makineleri, şanzıman ve diferansiyel dişlileri üretiminde uzmanız. Üretim ve kalite kontrol hatlarında günümüz teknolojisinin makineleri ve metotları ile imalat yaparak sektöründe öncü olmayı başardık. Tarım Fuarı’mızda da yerimizi almaktan oldukça mutluyuz. Çiftçilerimizden de fuara büyük bir teveccüh var. Buradaki bu kalabalığı görünce Konya ve Türkiye ekonomisine olan inancımız daha da artıyor. Fuarın şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı olsun” dedi.

Alparaslan Tarım Makinaları Dış Pazardaki Gücünü Arttırmak İstiyor

Üretimini yaptığı ürünlerle Konya’nın Türkiye’nin önemli tarım makinecileri arasında yer alan Alparaslan Tarım Makinaları en gözde ürünleriyle fuardaki yerini aldı. Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Alparaslan Tarım Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı Memduh ErdirenÇelebi fuarın çok iyi geçtiğini söyledi. Erdirençelebi; “Yaptığımız ürünleri sergilemek, yeni müşteri ve pazarlar bulmak için fuarlar bizlerin vazgeçilmez organizasyonlarıdır. Ön yükleyici ve arka kazıyıcı ürünlerimiz ile fuarda yer alıyoruz. Yurt dışında fazla müşteri geliyor. Burada yapacağımız görüşmelerle dış pazardaki gücümüzü arttırmak istiyoruz. Romanya, İngiltere, Almanya, Fransa ülkelerine çalışıyoruz. Asya pazarına açılmak istiyoruz. Hem mevcut müşterilerimizi ağırlıyoruz hem de güzel iş birlikleri yakalamak istiyoruz” açıklamalarını yaptı.

Özyeşilyurt Tarım iki yeni ürünü ile fuarda yer alıyor

Özyeşilyurt Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Koç Fuar ile ilgili beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti. Koç; “Çiftçilerin alım gücüne göre bu sene beklentimiz yüksek. Bizler fuara yurt dışında yeni bağlantıları kurmak ve mevcut bağlantıları kuvvetlendirmek için katlıyoruz. Geçen sene standımıza 25-30 farklı ülkeden iş insanları geldi. Bu sene daha fazla beklentimiz var. Uzak Doğu, Orta Doğu ve Rusya’da gelen misafirler var. 50 ülkeye ihracat yapıyoruz ve üretimimizin yüzde 85’ini bu ülkelere gönderiyoruz. Türkiye’de sadece bizim ürettiğimiz iki tane ürünümüz var. Tane Mısır Silaj Makinesi ve Silaj Sosis Makinesi. Ürünlerin satışının yüzde 70’i yurt dışına gidiyor. Amerika ve Rusya’ya özel buğday taşıma robotu yaptık. 25 tona kadar kapasitesi var. Amacımız ürün tarla da kamyonet kadar ürün alabilsin. Aynı zamanda mibzerleri beslemek amacıyla helezyon sistemi ile içine boşaltmaya yardımcı oluyor” dedi.

HMS, kontrol edilebilir ekim ve gübreleme makinaları ile fuardaki yerini aldı

HMS Tarım Pazarlama Müdürü Aydın İlarslan kontrol edilebilir ekim ve gübreleme makinaları ile fuarda yer aldıklarını söyledi. İlarslan; “Fuardan beklentilerimiz her sene olduğu gibi bu sezonda üst düzey. Ürettiğimiz makinelerine çiftçimizin gösterdiği teveccüh oldukça bizleri mutlu ediyor. 5 gün boyunca güzel bir fuar gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Hububat ekim makineleri üretiyoruz. Gübre serpme makinelerinin de üretimini yapıyoruz. Gübre serpme makinelerimiz 1 dekara atılacak gübre miktarını kontrol edilip ayarlanabilecek makineler. Hububat mibzerlerimizde yine aynı şekilde 1 dekar atılabilecek tohum miktarını hassas bir şekilde ayarlayabiliyor. Soğan, nohut, arpa, buğday tüm ürünlerde kullanılabilir. Kontrol edilebilir makineler üretiyoruz. Kara düzen ve geleneksel tarım makineleri değil hiçbiri. Çiftçimizin kontrolünde ekim ve gübreleme yapabileceği makineler üretiyoruz. 1977 yılından beri durmaksızın üretim yapıyoruz. Türkiye genelinde 100 bayii ile hizmet veriyoruz aynı zamanda 40 ülkeye de ihracat gerçekleştiriyoruz. Polonya, Sırbistan ve Almanya’dan gelen misafirlerimizle görüşmeler yapacağız” ifadelerini kullandı.