Konyalı Firmadan Çiftçilere Büyük Kolaylık!

Konyalı Firmadan Çiftçilere Büyük Kolaylık!
 İnternet Editörü
Organomineral gübrede kendisinden sıkça söz ettiren Konya’nın önde gelen firmalarından Candem Gübre, çiftçinin Candem ürünlerinin haricinde hiçbir bitki besleme ürününe ihtiyaç duymadan üretimin başından sonuna kadar bitkilerini besleyebilecek bütün...

Organomineral gübrede kendisinden sıkça söz ettiren Konya’nın önde gelen firmalarından Candem Gübre, çiftçinin Candem ürünlerinin haricinde hiçbir bitki besleme ürününe ihtiyaç duymadan üretimin başından sonuna kadar bitkilerini besleyebilecek bütün besin elementlerinin kendi ürünlerinde bulunduğunu ifade etti.

Firmaları ve ürettikleri gübreler hakkında Konya’nın Sesi’ne özel açıklamalarda bulunan Candem Gübre Yönetim Kurulu Üyesi İdris Candan, “Candem Gübre olarak 2006 yılından bu yana sektörde hizmet vermekteyiz. Katı, sıvı, gaz ve granür formda bitki besleme ürünleri üretmekteyiz. Türkiye topraklarının ihtiyacı olan gübre granür formda olan organomineral gübredir. İçerisinde hem organik mad- denin olduğu hem de mineral madde dediğimiz azot, fosfor ve potasyumun içerdiği gübreler kullanılmakta. Çiftçi, Candem ürünlerinin haricinde hiçbir bitki besleme ürününe ihtiyaç duymadan üretimin başından sonuna kadar bitkilerini besleyebilecek bütün besin elementleri bizim ürünlerimiz içinde bulunuyor” dedi.

CANDEM ÜRÜNLERİ DIŞINDA ÜRETİMDE

BİR BAŞKA ÜRÜNE İHTİYAÇ YOK!

Candem Gübre olarak sektörde ne gibi faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Candem Gübre Yönetim Kurulu Üyesi İdris Candan, “Candem Gübre olarak 2006 yılından bu yana sektörde hizmet vermekteyiz. Katı, sıvı, gaz ve granür formda bitki besleme ürünleri üretmekteyiz. Türkiye topraklarının ihtiyacı olan gübre granür formda olan organomineral gübredir. İçerisinde hem organik mad- denin olduğu hem de mineral madde dediğimiz azot, fosfor ve potasyumun içerdiği gübreler kullanılmakta. Toplamda beş adet tesisimiz bulunmaktadır. Bunlardan iki tanesi organomineral dediğimiz yeni nesil granür gübredir. Bu iki tesisin günlük kapasitesi 800 tondur. Ayrıca granür amonyum sülfat tesisimiz vardır. Bununda günlük kapasitesi ise 250 tondur. Bunun yanında suda çözünülen olarak adlandırdığımız NPK’larımız mevcut. Damlama gübreleri diye de geçen seralarda, meyve bahçelerinde ve tarla bitkilerinde kullanılan NPK üretimlerimiz mevcuttur. Bunlarda değişik formüllerde olabiliyor. Bunun yanında izelement diye tabir ettiğimiz kombi olarak piyasada geçen içinde demir, çinko, mangan, bor ve bakır gibi elementlerin ihtiva ettiği bitki besleme ürünleri var.

Bunlara ek olarak spesifik diye tabir ettiğimiz bitki ve bölgeye özel bitkinin içinde bulunduğu ve vegatif veya vecetatif döneme uygun reçete edilmiş özel ürünlerimiz var. Topraklı veya topraksız tarımda, tarla, bağ, bahçe ve açık arazide bütün üretim metotlarına uygun gübrelerimiz var. A'da Z'ye bitki besleme ürünlerinin hepsinin üretimini yapıyoruz. Çiftçi, Candem ürünlerinin haricinde hiçbir bitki besleme ürününe ihtiyaç duymadan üretimin başından sonuna kadar bitkilerini besleyebilecek bütün besin elementleri bizim ürünlerimiz içinde bulunuyor. Bu şekilde beş adet tesis ve yüzün üzerinde personelimiz ile birlikte 15 tane ülkeye ihracat yaparak ülkemize hizmet vermeye devam etmekteyiz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Konya'nın Sesi