Konyalı firma 12 milyon dolarlık yatırımla GES kuruyor!

Konyalı firma 12 milyon dolarlık yatırımla GES kuruyor!
 İnternet Editörü
Konya’nın en büyük döküm firmalarından EKDÖKSAN, 160 bin metrekare alana toplamda 13.3 MW gücünde GES yatırımı yapıyor

Yenilenebilir enerjinin her geçen gün önem kazandığı ülkemizde, firmalarda bu alanda yatırımlarını sürdürüyor.

Özellikle Güneş Enerji Santrali (GES) noktasında birçok firma milyon dolarlık yatırımlara imza atıyor. Konya Ovası da GES noktasında Türkiye’nin en avantajlı konumunda bulunuyor.

Konya bölgesinde GES yatırımına başlayan firmalardan bir tanesi de EKDÖKSAN. Otomotiv yedek parça ve döküm noktasında dünya markası olan EKDÖKSAN, enerji sektörüne de adım attı.

Firma Selçuklu bölgesi Bağrıkurt Mahallesi’nde 160 bin metrekare alana GES kuracak. Çatı GES’i de olan firmanın 13.3 Megawatt kapasiteli yeni GES’i ile toplam kurulu gücü 20 megawatt olacak.

Yatırımın toplam maliyeti ise 12 milyon dolar tutarında. Yani 330 milyon TL.

Resmi süreçleri tamamlanan projenin kurulumu yakında tamamlanacak ve elektrik üretimine başlayacak.

YEŞİL DÖNÜŞÜME FIRSAT VERİYORUZ

EKDÖKSAN Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Eker, yeşil dönüşüme önem veren bir firma olduklarının altını çizerek, yenilebilir enerji yatırımlarına yöneldiklerini dile getirdi.

Eker, “Döküm, asansör motoru ve otomotiv yedek parça alanlarında uzun süredir üretim yapan bir firma olarak enerjinin önemini de göz ardı etmedik. Mevcutta Konya OSB’de 7 MW çatı GES’imiz var. Buna ek olarak 160 bin metrekare alana 13.3 MW yeni bir GES yatırımı yapıyoruz. Yatırımın tamamlanması ile kurulu gücümüz 20 MW’a ulaşacak. Toplamda 12 milyon dolarlık bir yatırım. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. •İbrahim Çiçekçi

Kaynak:Konya'nın Sesi