Konyalı Esnaflardan Flaş Açıklama! Bizi Yok Sayanı Bizde Yok Sayarız!

Konyalı Esnaflardan Flaş Açıklama! Bizi Yok Sayanı Bizde Yok Sayarız!
 Muhabir
Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada özel ve devlet bankalarının Aykent Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi’ne ATM kurmaları için yaklaşık iki yıldır çalışma yaptıklarını ancak dönüş alamadıklarını anlattı.

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar yaptığı paylaşımda bankaları sert bir dille uyardı. Acar açıklamasında “Bankalara uyarı! Bizleri yok sayanı; Bizler de yok sayarız! Özel bankalar ve devlet bankaları ile özel katılım bankaları ve devlet katılım bankalarının Aykent Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi’nde ATM kurmaları için yaklaşık iki yıldır çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ancak; ATM taleplerimiz, bankaların genel müdürlüklerinden, bankaların bölge müdürlüklerinden, yazılı, sözlü ve yüz yüze onlarca defa talep etmemize rağmen bugüne kadar herhangi bir gelişme ve ilerleme sağlanamamıştır. Bankalar kısaca Aykent'i ve Aykent Ayakkabıcılar Sanayi'mizin esnafını yok saymışlardır” ifadelerine yer verdi.

ATM KURULMAMASINDA KASIT VAR

ATM taleplerini ilettikleri günden bu yana belediyenin yanlarında olduğunun altını çizen Acar, “Büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. ATM taleplerimizi ilettiğimiz ilk andan itibaren ATM kabinini kuran, altyapısını tamamlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilgili daire başkanına, müdürlerine ve altyapı ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yüzbinlerce çalışanın bulunduğu bir bölgede ATM kurulmamasına tepki gösteren Acar, “Bu kadar zor mu? Kabinlerinin hazırlandığı, altyapısının tamamlandığı, güvenliğin sağlandığı bir yere neden ATM cihazları kurulmuyor? Soruyoruz? Binlerce esnaf, sanatkâr ve sanayicimizin olduğu, çevre sanayilerle birlikte yüzbinlerce çalışanın bulunduğu bir bölgede ATM kurulamıyorsa bunda bir kasıt var!” diye konuştu.

AYKENT ESNAFINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Aykent Sanayi Sitesi’nde çalışan, üreten, emek veren esnafa çağrıda bulunan Acar, “Bu daha başlangıç! ATM taleplerimize cevap verilmediği takdirde, esnaf, sanatkâr ve sanayicilerimiz ile çalışanlarımızın, binlercesinin ticari ve mevduat hesaplarının kapatılması ve kredi ve kredi kartı hesaplarının iptal edilmesi için var gücümüzle çalışacağımızı taahhüt ediyoruz. Sizler de bize destek verin. Kıymetli esnafımız, sanatkârımız, sanayicilerimiz ve çalışanlarımız, Aykent'imize ATM getirmeyen bankalardan paranızı çekin. Ticari hesaplarınızı kapatın. Kişisel hesaplarınızı kapatın. Mevduatlarınızı kapatın. Çalıştığınız bankaları uyarın. Hangi banka Aykent'e hizmet veriyorsa o banka ile çalışın. Tekrar uyarıyorum! Aykent' te başlatılan bankaları boykot ve protestonun Konya sanayilerinde, merkez ilçelerinde, Konya'nın 28 ilçesinde ve Türkiye'mizin tamamında yayılması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Konya'nın Sesi