Konyalı Çocuklar Bu Projeye Adeta Akın Etti!

Konyalı Çocuklar Bu Projeye Adeta Akın Etti!
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediyesi özellikle çocuklar için yürüttüğü projelerle sık sık gündeme geliyor. Medeniyet Okulu Projesi’nin bir yıllık verilerine göre yarım milyonu aşkın öğrenci projeye katılım gösterdi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında başlatılan ve her geçen yıl yeni projelerle yoluna devam eden Medeniyet Okulu 2023 yılını dolu dolu kapattı.

Gençlerin evrensel ve insani değerlerine sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilecek bir nesil olabilmeleri için kurulan Medeniyet Okulu Projesi kapsamında, gençlere ve çocuklara yönelik tiyatro etkinlikleri, gezi programları, yarışmalar ve eğitim programları düzenleniyor.

Özellikle yarışmalara ve gençlik kamplarına yoğun ilgi gösteren çocuklar, yaşamla iç içe olan bu okulda birçok şeyi deneyimleme fırsatını yakalıyor.

Konyalı çocuklar yaşadıkları bu deneyimlerin yanı sıra proje kapsamında “Haydi Pişir Bakalım”, “Haydi Oyna Bakalım”, “Haydi Konuş Bakalım” ve “Haydi Bil Bakalım” yarışmalarında dereceye girerek ayrıca ödüller kazanıyor.

654 BİN 181 ÖĞRENCİYE HİZMET

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden gazetemizin edindiği bilgilere göre, geçtiğimiz yıl Medeniyet Okulu Proje kapsamında deneme sınavları, sınıf tiyatroları, kültür gezileri, itfaiye eğitimleri ile Bilgehaneler, Lise Medeniyet Akademileri, Bilim TIRI, gençlik kampları gibi faaliyetler gerçekleştirildi. Bu kapsamda ise 2023 yılında 654 bin 181 öğrenciye hizmet verildi. •Büşra Gültaş