Konyalı Çiftçiler Bıkmıştı! Çözüm Geldi! (Tıkla-İzle)

Konyalı Çiftçiler Bıkmıştı! Çözüm Geldi! (Tıkla-İzle)
 Muhabir
Konyalı çiftçiler yağışların olmamasından kaynaklı tarla fareleri ile mücadele ediyor. Bir türlü çözüm üretemeyen çiftçiler sıra dışı yöntemler geliştiriyor. İşte yeni buluş…

Tahıl ambarı Konya Ovası’nda bu yıl istenilen yağış alınamadı. Beklenen yağışların bir türlü gelmemesi ve hava şartlarının da sıcak seyretmesi ile tarlaları fareler bastı.

Farelerin görüldüğü kısımlarda önlem almaya çalışan çiftçiler, her geçen gün daha da tedirgin oluyor. Rekolte kaybına sebebiyet verebilecek tarla fareleri için her gün yeni bir yöntem sosyal medyada dolaşıma sokuluyor.

EĞİTİMLER VERİLİYOR

Uzmanlar, tarla farelerinin en büyük düşmanının soğu havalar olduğunu, mevsimsel değişikliklerden dolayı farelerin tarlaları bastığını ve sürekli yavruladıkları için de çözüm bulunamadığını ileri sürüyor.

Öte yandan konu hakkında Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri de uzak mahalleri gezerek tarla faresi ile mücadele konusunda çiftçi eğitim toplantıları yapmaya devam ediyor.

FARELERİN DÜŞMANI BELLİ OLDU!

Sosyal medya da hemen hemen her gün gündem olan tarla fareleri ile mücadele konusunda çiftçiler yeni yöntemler uyguluyor.

Son olarak Sosyal Medya Fenomeni Çiftçi Behçet Karabulut’tan Konyalı çiftçileri sevindiren bir yöntem geldi.

Karabulut yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Kardeşlerim tarla farelerini tarlalarımızdan uzaklaştırmanın çözümünü sonunda bulduk oda nane. Farelerin dünya üzerinde nefret ettiği tek koku nane kokusudur. Bunun için nane yağını tercih edebilirsiniz. Veya bahçenizde nane varsa bunu da kullanabilirsiniz. Bir suya nane esansı dökün ya da taze naneyi iyice parçalayarak suyun içine karıştırın. Buradan bir esans elde edeceksiniz. Olabildiğince yoğun ağır kokulu bir nane esansı yapın. Ardından pamuk topçukları yaparak bu nane esansına atın. Sonra bu topları farelerin çok gezdiği yerlere veya direkt deliklerine atın. Ve 2-3 gün takip edin. Bunu fareler gidene kadar yapın. Biz toplamda 2 kere yaptık. Ve fareler terk etti. Yüzlerce fare vardı bahçemizde. Yüzde 90’ı gitti.”

İşte o video:

•Büşra Gültaş