Konya’daki veliler isyan etmişti! Emniyetten açıklama geldi!

Konya’daki veliler isyan etmişti! Emniyetten açıklama geldi!
Konya'da günden güne yayılan ve hem velileri hem de öğretmenleri tedirgin eden, "Okul önünde çocuklara seyyar satıcı kılığındaki kişiler tarafından uyuşturucu madde verildiği" iddiası yalanlandı. Aynı yalanın birçok ilde ortaya atıldığını söyleyen...

Konya'da günden güne yayılan ve hem velileri hem de öğretmenleri tedirgin eden, "Okul önünde çocuklara seyyar satıcı kılığındaki kişiler tarafından uyuşturucu madde verildiği" iddiası yalanlandı. Aynı yalanın birçok ilde ortaya atıldığını söyleyen yetkililer konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konya'da günlerdir "Veli gruplarınızda paylaşmanızı önemle rica ederim. Muhtar Bey gönderdi. Kendisine de emniyetten gelen bir mesaj olduğunu söyledi. Uyuşturucu ama şeker gibi yapmışlar. Etrafınızdaki insanları uyarın, çocuklarına öğretsinler aman dikkat." sözlerini içeren paylaşımlar git gide çoğaldı. Konyalı vatandaşlar bu olayı soruşturmaya başladı.

KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Bursa'da bir ilkokulun önünde uyuşturucu satıldığı yönünde sosyal medyada ve bazı paylaşım gruplarında dile getirilen iddianın gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

Benzer provokasyonun Konya, Trabzon, Eskişehir ve bazı büyükşehirlerde de devreye alındığını ifade eden Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, iddiaların ve paylaşımların asılsız olduğunu duyurdu. Bursa'da tüm okullarda okul polisi, çocuk polisi ve narko polisin yanısıra toplum destekli polisler görev yapıyor.

"İDDİALAR ASILSIZ"

Bursa Emniyet Müdürlüğü, bir sosyal mesajlaşma grubunda ilkokullu çocuklara seyyar satıcı kılığındaki kişiler tarafından uyuşturucu madde verildiği iddiasıyla ilgili paylaşımların asılsız olduğunu duyurdu.

Trabzon ve Eskişehir'de benzer asılsız paylaşımların devreye alındığını belirten yetkililer, Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nün uyuşturucu ve satıcıları ile her zaman titiz bir şekilde mücadele ettiğini ifade ettiler.

Bursa sınırları içerisindeki okul önlerinde iddia edildiği gibi durumların yaşanmadığını ve yaşanmaması için de tüm önlemlerin alındığını kaydeden yetkililer, "Bursa'da uyuşturucu ile mücadele sadece okul önlerinde değil, şehrin her bölgesinde taviz verilmeden titizlikle gerçekleştiriliyor. Asılsız haberlere lütfen itibar etmeyin. Şüpheli durumları emniyet güçlerine bildirin" dediler.

Kaynak:İHA