Konya'daki Şivlilik Bayramı’nda Son Gün!

Konya'daki Şivlilik Bayramı’nda Son Gün!
 Muhabir
Konya’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı’nda bugün son gün. 10 Ocak Salı günü başlayan etkinlikler bugün sona erecek.

Konya’nın asırlık geleneği şivlilik artık ‘Şivlilik Çocuk Bayramı’ olarak Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştiriliyor. Birbirinden farklı etkinliklerle çocuklara sınırsız eğlenceler sunulan Şivlilik Çocuk Bayramı’nda Konya’daki kurum ve kuruluşlar yer alıyor. Stant yetkilileri çocuklara verilen eğitimleri Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Genç Kızılay stant yetkilisi Esma Yılmaz, “Genç Kızılay olarak burada. Çocuklara Kızılay nedir, Kızılay neler yapar, Kızılay’ın şarkıları neler, Kızılay kimlere hitap eder gibi birçok bilgilendirmeyi buraya gelen çocuklara yapıyoruz.

Bunların dışında çocuklara yüz boyama, tual boyama, kâğıt boyama gibi etkinlikler yaptırıyoruz. Şivlilik olarak da kraker ikram ediyoruz. Özellikle yüz boyamaya çok fazla talep var. İlk günden beri hem bizim standımıza hem de diğerlerine ilgi çok fazla oldu” dedi.

Konya Bilim Merkezi çalışanı Fenise Gökmen, “Konya Bilim Merkezi ekibi olarak buradayız. Çocuklarla birlikte sanal gerçeklik gözlüğünü kartondan yapıyoruz. Bunun dışında çocuklara matematik ve robotik kodlamayı eğlenceli bir şekilde öğretmeye çalışıyoruz.

Her birinde ziyaretçilerin kendi katılımlarını bekliyoruz. Şivlilik programı bence çok güzel bir program bütün ziyaretçilerimizi buraya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Selçuklu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık stant sorumlularından Hüseyin Küçük, "Şivlilik etkinliğindeki standımızın amacı çocuklara çöplerin kesinlikle çevreye atılmaması gerektiğini öğretmek ve cam, plastik, metal ve kâğıt gibi atık maddelerinin geri dönüşümünü anlatmak için buradayız.

Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik gelişmelere dur demek mümkün olmasa da bunların çevreye olan zararlı etkilerini azaltmaya yönelik önemler almayı öğretiyoruz. Çocuklara daha iyi bir gelecek, daha iyi bir çevre, daha iyi bir Dünya bırakmak için geri dönüşümün önemini anlatıyoruz” diye açıkladı.

Genç KOMEK stant sorumlularından Mükremin Ayber, “Burası Konya Büyükşehir Belediyesi’nin meslek edinme kurslarının çocuklara eğitim veren kurumudur. 7-14 yaş aralığındaki öğrencilere bilişim, resim, müzik, sanat, spor ve değerler eğitimi veriyoruz. Hem yaz dönemi hem de kış dönemi olmak üzere 2 farklı eğitimimiz mevcut. Burada el sanatlarını tanıtmak amaçlı boyama etkinlikleri var.

Bilişim standında öğrencilerin yarışmaya katıldıkları araçlar mevcut. Öğrencilerimizle birlikte stant da olduğumuz için ilgi daha çok sorularda aynı şekilde daha çok oluyor. Genç KOMEK olarak bütün çocukları standımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.