Konya'daki Korsan Fotoğrafçılar Genç Çiftleri Bezdirdi!

Konya'daki Korsan Fotoğrafçılar Genç Çiftleri Bezdirdi!
Son yıllarda sayıları hızla artan düğün fotoğrafçıları, başlı başına bir sektör oluşturdu. Doğal mekânlarda ve platolarda gerçekleşen fotoğraf çekimlerine ilginin artması, korsan fotoğrafçıları da ortaya çıkardı. Stüdyo Osmanlı Sahibi Şükrü Yavuz...

Son yıllarda sayıları hızla artan düğün fotoğrafçıları, başlı başına bir sektör oluşturdu. Doğal mekânlarda ve platolarda gerçekleşen fotoğraf çekimlerine ilginin artması, korsan fotoğrafçıları da ortaya çıkardı. Stüdyo Osmanlı Sahibi Şükrü Yavuz, vergi vermeden fotoğrafçılık yapan kişilerin haksız kazanç elde ettiğini belirterek gelin ve damatları korsan fotoğrafçılara karşı uyardı.

Pek çok kişinin hiçbir vergi ödemeden adeta korsan fotoğrafçılık yaptığını söyleyen Stüdyo Osmanlı Sahibi Şükrü Yavuz, “Konya’da korsan fotoğrafçı durumu sıkça karşılaştığımız bir durumdur. Vergi mükellefi olmayan Ticaret Odası, Birleşik Esnaf Odası ve Fotoğrafçılar Odası’na kayıtlı olmayan fotoğrafçılar ile vatandaşlarımızın çalışmamaları gerektiğini belirtmek isterim. Mezuniyetler, düğün günleri ve diğer özel günler bir fotoğrafçı hatası ile tekrar tekrar yaşanacak anlar kesinlikle değil. Bu sebeple korsan fotoğrafçılara güvenerek özel günlerinizi tehlikeye atmamanızı öneririm” ifadelerini kullandı.

25abcde3d6fb0e9da2cb044470bfee70.jpeg

KORSAN FOTOĞRAFÇILAR ÖZEL

GÜNLERİ ZEHİR EDİYOR!

Korsan fotoğrafçıların yarattıkları sorunların altını çizen Şükrü Yavuz, “Korsan fotoğrafçıların bizlere yarattığı en büyük sorun aradaki fiyat tutarsızlığı ve buna bağlı müşteri kaybıdır. Korsan fotoğrafçılar ve bizlerin arasında neredeyse yarı yarıya fark var. Bunun sebebine ise vergi ödemeleri, çalışan kişilerin maaşları ve dükkân giderlerini örnek gösterebiliriz. Korsan fotoğrafçılar ile çalışan okullar, çiftler ve kişilerin en çok karşılaştığı sorun ise çoğu bu kişiler sosyal medya aracılığı üzerinden ulaşıyorlar. Çekim günü geldiğinde çekimi yaptırıyor fakat teslim günü geldiğinde fotoğrafçıya ulaşamıyorlar. Bu süreçte de korsan fotoğrafçıya ödemelerini de yaptıkları için mağdur duruma düşüyorlar. Çiftlerimizin, gençlerimizin ve çocuklarımızın en mutlu günleri böylelikle zehir oluyor diyebilirim” şeklinde konuştu.

71a4202dc44eb25499f2707ff4537c37.jpg

‘SOSYAL MEDYA İLE KANDIRILIYORLAR’

Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar ile orsan fotoğrafçıların vatandaşları kandırdıklarını ifade eden Yavuz, “Konya’da korsan fotoğrafçı durumu sıkça karşılaştığımız bir durumdur. Yüzde olarak bakıldığı zaman %33 de bu durum yaşanıyor. Korsan fotoğrafçılar sosyal medya sayesinde vatandaşlarımızı kandırıyorlar diyebilirim. Sosyal medyaya çalıştıkları içerikler ile asıl vatandaşa sundukları içerikler arasında dağlar kadar fark var. Bu da vatandaşlarımızı zor duruma sokuyor. Mezuniyetler, düğün günleri ve diğer özel günler bir fotoğrafçı hatası ile tekrar tekrar yaşanacak anlar kesinlikle değil. Bu sebeple korsan fotoğrafçılara güvenerek özel günlerinizi tehlikeye atmamanızı öneririm” açıklamalarında bulundu.

fd9b540e3e00912874fd977121395d32.jpg

DÜĞÜN SALONLARI VE PLATOLAR DENETLENMELİ!

Düğün salonlarında ve çekim yapılan alanlarda vergi müfettişleri ya da odalardan ilgili kişilerin bu süreci teftiş etmelerini gerektiğini ifade eden Yavuz, “Vergi mükellefi olmayan Ticaret Odası, Birleşik Esnaf Odası ve Fotoğrafçılar Odası’na kayıtlı olmayan fotoğrafçılar ile vatandaşlarımızın çalışmamaları gerektiğini belirtmek isterim. Bu tarz durumlarda fotoğrafçının mekânına, stüdyosuna giderek birebir görüşmelerini tavsiye ediyoruz. Bir sorunla karşılaştığınız zaman hiç değilse bir muhatabınız olur. Biz fotoğrafçıların bir isteği ise düğün sezonu açılmaya başladı bundan sonra vergi müfettişleri ya da odalardan ilgili kişilerin bu çekim yapılan alanlara giderek teftiş etmesidir. Bu vesile ile kimin korsan kimin vergisini veren fotoğrafçı olduğu ortaya çıkar ve kimsenin hakkına girilmemiş olur. Hem biz fotoğrafçıların hakları korunmuş olur hem de vatandaşların özel ve güzel günlerine leke bırakılmamış olur” dedi. •Gizem Başar

dsc-8226.jpg

Kaynak:Konya'nın Sesi