Konya'daki festival coşkusu esnafın yüzünü güldürdü!

Konya'daki festival coşkusu esnafın yüzünü güldürdü!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinden "Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali" bugün sona eriyor. 1 hafta süren festivaller kapsamında hem vatandaşların hem de esnafın yüzü güldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinden "Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali" birçok etkinlikle ve vatandaşların yoğun ilgisiyle coşkulu bir haftayı geride bıraktı.

23 Eylül'de FOTON Derneğinin hayata geçirdiği Fotomaraton etkinliği ile başlayan ve hem yurt içi hem yurt dışından gelen 250 semazen gösterisiyle Karatay Meydanı, Kayalıpark, Kılıçarslan Meydanı, Mevlana Meydanı, Mevlana Müzesi Bahçesi, Taş Bina Kültür Sanat Merkezi ve Zafer Meydanı'nda çeşitli etkinliklerle devam eden festival bugün oyuncu, yazar ve yönetmen Yılmaz Erdoğan'ın kendi şiirleri ve Mevlana şiirlerinden oluşan bir gösteri ile son bulacak.

Bu kapsamda Mevlana Meydanı'nda düzenlenen çeşitli etkinlikler yaz döneminin bitmesiyle işleri duraksamaya başlayan Konya Bedesten ve Mevlana Çarşısı esnafınında yüzleri biraz olsun güldü.

Vatandaşların festivallere yoğun ilgi göstermesiyle işlerin biraz olsun arttığını belirten Konya esnafı şunları söyledi:

"Genel olarak yaz dönemine göre satışlarımız şu an daha iyi. Turistlerimiz şimdi daha fazla geliyor, yaz döneminde 15-20 grup gelirken şu anda 40-45 gruba kadar çıktı."

"Bu festivaller kapsamında yoğunluğumuz arttı. Yaz ayının bitmesiyle satışlarımızda düşüş yaşamaya başlamıştık. Ama şu an Bedesten ve Mevlana Çarşısı esnafı olarak bu kalabalıktan memnunuz. İnşallah bu tarz etkinlikler devam eder."

"Konya'daki bu festival dolayısıyla özellikle ilk gün dondurma satışlarımız çok fazlaydı. Havaların biraz soğuması satışlar konusunda bizi biraz tedirgin etmişti fakat bu bir hafta sıcaklıkların tekrar yükselmesi ve festival nedeniyle güzel satış yaptık."

- Nurseda İnan

Etiketler: Konya Haber, Konya Haberleri, Konya Mistik Müzik Festivali, Konya Bedesten Çarşısı, Konya Mevlana Çarşısı, Konya Kültür Yolu Festivali

Kaynak:Konya'nın Sesi