Konya'da Yeni Yılda Balık Fiyatları Ne Kadar?

Konya'da Yeni Yılda Balık Fiyatları Ne Kadar?
 Muhabir
Yeni yılın ilk haftasında semt pazarları kurulmaya başladı. Yeni yılla beraber gelen zamlar pazar tezgahlarında kendini göstermeye başladı. Yeni yılda balık fiyatları ne kadar?

Omega3 kaynağı balık insan sağlığı için en önemli besin kaynaklarından biridir. Düzenli tüketmenin insan sağlığına olan katkıları saymakla bitmez. Balık mevsimin açılmasıyla sofralarımıza balığa yer vermeye başladık. Peki taze balık nasıl anlaşılır, balık fiyatları ne kadar, lodoslar fiyatları etkiliyor mu? Konya’da 24 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Yılmaz sizler için yanıtladı.

Balık fiyatlarında bir değişiklik olmadığını söyleyen Ahmet Yılmaz, "Yeni yılın gelmesi ile zamlarda arka arkaya gelmeye başladı ama yeni yılın ilk haftasında balık fiyatlarında bir değişiklik olmadı. Balık fiyatları ballığın azlığına yada çokluğuna göre değişir başka bir şey söz konusu değil" dedi.

LODOS FİYATLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Lodosun balık fiyatlarını etkilediğini söyleyen Ahmet Yılmaz, “Geçen hafta lodos olduğu için balık azdı o yüzden fiyatlar yüksekti. Bu hafta geçen haftaya göre balık fiyatlarında düşüş söz konusu. Denize avlanmaya çok balık tekne çıktığı zaman otomatikman balık fiyatları düşüyor ama lodos olduğunda avlanmaya çıkan tekne sayısı az oluyor. Havanın soğuk olduğu günlerde denize 50 kayık giriyorsa 15 tanesi balık getiriyor geri kalan 35 kayık eli boş geliyor. Bunun sonunda ise Konya’ya 5 kamyon balık geleceği yerde 1 kamyon balık geliyor bu da fiyatların yükselmesine neden oluyor” şeklinde konuştu.

SEMT PAZARINDA BALIK FİYATLARI NE KADAR

Geçen haftaya göre fiyatların değişmediğini belirten Yılmaz, “Bugün en ucuz balık hamsi onun fiyatı da 80 TL, istavrit 80 TL, uskumru 120 TL, sardalya 100 TL, çipura 200 TL, levrek 200TL, torik 140 TL, alabalık 150 TL, sarı kanat istavrit 150 TL, kaya levreği Beyşehir sazanı 100 TL çinakop 300 TL, kefal 100 TL” diye açıkladı. -Buse Aşcı