Konya'da tabanca üretimine start veriliyor

Konya'da tabanca üretimine start veriliyor
Türkiye’nin, av tüfeği üretiminde ciddi yer edinen Huğlu’da savunma-sanayi sektörüne hizmet edecek şekilde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Türkiye’nin, av tüfeği üretiminde ciddi yer edinen Huğlu’da savunma-sanayi sektörüne hizmet edecek şekilde yeni gelişmeler yaşanıyor. Bölgede bulunan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi tabanca üretimine start vermeye hazırlanıyor. Üretilecek ürünlerin dizaynı ve teknik özellikleri kısa zaman içinde paylaşılacak.

Kısa zamanda tanıtımı yapılacak

Karadeniz Bölgesinde bulunan Samsun Yurt Savunma, Trabzon Silah Sanayi ve Girsan Makina ve Hafif Silah Sanayi işletmelerini gezen ve o fabrikalarda üretilen tabancalar hakkında bilgiler alan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi bünyesinde küçük silah kategorisinin içinde bulunan tabanca üretimine başlayacak. Üretilecek olan tabancanın prototipi hazırlandı ve halen üzerinde çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Tabancanın dizaynı, teknik özellikleri ve kullanılacağı marka ismine kadar olan tüm bölümler tamamlandığında üretilecek ürünlerin lansman programı gerçekleştirilecek.

50 ülkeye ihracat yapılıyor

Tarıma elverişsiz arazi koşulları nedeniyle silah sanayisinden geçimini sağlayan mahallelinin bir araya gelerek kurduğu kooperatifte, 12, 16, 20, 28 ve 36 kalibrelik, 51, 55, 66, 68, 71 ve 76 santimetre namlu uzunluğuna sahip "tek kırma", "çifte", "süperpoze", "otomatik" ve "yarı otomatik" model av tüfeği imal ediliyor. Sektörde toplam 25 bin metrekare alanda faaliyet gösteren firmalar, üretilen tüfeklerin yüzde 80'ini başta ABD olmak üzere Fransa, Norveç, Lübnan, Şili ve Filipinler gibi 50'nin üzerinde ülkeye ihraç ediyor.

Tabanca ile yeni bir hikaye yazacaklar

Huğlu Süperzone, Çift kırma, Trap, Yarı Otomatik, Şarjörlü, Pompalı, Bold Action Yivli, Effecto Havalı Tüfek ve Tekli Kırma çeşitlerinde ürettiği tüfekleri Beyşehir’den dünyanın farklı bölgelerine ihracat eden Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi üreteceği tabanca ile av tüfeğindeki başarıları yinelemek istiyor. Kooperatif, üreteceği tabancaları Türkiye savunma sanayisi yanında diğer ülkelere de ihraç etme hedefinde. Av tüfeği sayesinde ciddi bir pazara ulaşan Kooperatif, buradaki ülke portföyünü üreteceği tabancalarda da kullanmak istiyor. ÖZEL HABER / HALİL YILMAZER