Konya'da sokak hayvanları için bir yenisi daha açıldı!

Konya'da sokak hayvanları için bir yenisi daha açıldı!
 Muhabir
Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi işbirliğiyle Seydişehir’e sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve bakımının yapılabileceği modern hayvan barınağı yapıldı. Açılış 23 Ekim 2023 (Bugün) gerçekleşti.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal yer teslim protokolü imzalanan 500 sokak hayvanının rehabilite edileceği Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini yerinde inceledi.

Demirciler Sanayisinin arka kısmında yer alan Tarım ve Orman Bakanlığının sorumluluğunda olan 3 hektarlık alana yapılan modern hayvan barınağını açıldı.

7500 m² alana inşa edilecek olan, içerisinde muayene, ameliyat, yıkama, veteriner odalarının ve 175 m²lik 25 hayvan kapasiteli 4 adet karantina barınağının yer aldığı projenin yer teslim tutanağını, Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Serdar Koyuncu ve Tarım ve Orman Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü İzin ve İrtifak Şube Müdürü Yusuf Yalçın ile birlikte imzalayan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, projenin Seydişehir’e hayırlı olmasını diledi.

Başkan Tutal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Seydişehir Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nden kareler paylaştı.

İşte o fotoğraflar…

- Nurseda İnan

Etiketler: Konya Haber, Konya Haberleri, Konya Seydişehir Haberleri, Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi

Kaynak:Konya'nın Sesi