Konya'da salgın nedeniyle o şenlik iptal edildi!

Konya'da salgın nedeniyle o şenlik iptal edildi!
Konya'nın Akören ilçesinde, belediye ve Sevder Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan Dağ Sarnıcı Şenliği ve Sünnet Şöleni o hastalık sebebiyle iptal edildi.

Konya'nın Akören ilçesinde, belediye ve Sevder Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan Dağ Sarnıcı Şenliği ve Sünnet Şöleni bölgede görülen Şap hastalığı tehlikesi sebebiyle iptal edildi.

Akören Belediye Başkanı'nın yaptığı paylaşımla iptal edildiği duyurulan şenliğin ileriki zamanlarda yapılıp yapılamayacağı konusunda bir bilgi verilmedi.

Açıklamada bulunun Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, "30 Temmuz 2023 tarihinde Akören Sevder Derneği ile Ortaklaşa yapacağımız geleneksel olan Dağ Sarınçı Şenliği ve Sünnet şöleni etkinliklerinin yapılacağı yerde ŞAP hastalığı görülmesi sebebiyle etkinliğin Şehit Hayati Yoncalık Parkında yapılmasını önerdik.

İlçe Tarım ve Orman ve İlçe Sağlık Müdürlüklerin yazmış olduğu rapora istinaden ŞAP Hastalığının ilçe geneline yayılma riski göz önünde bulundurularak Sevder Dernek yönetimi tarafından etkinlik iptal edilmiştir. Daha ileriki zamanda düzenlenecek olan şenlikte Akören Belediyesi olarak hizmet vermeye her zaman hazırız" ifadelerini kullandı. •Banu Çiçekçi

Şarampole devrilen kamyonet sürücüsü öldü, eşi ağır yaralı!

Kaynak:Konya'nın Sesi