Konya'da pazar tezgahlarında hamsi yok!

Konya'da pazar tezgahlarında hamsi yok!
 Muhabir
Karadeniz'de yaşanılan sıcak hava yüzünden hamsiler rotasını Gürcistan'a çevirdi. Karadeniz'de hamsinin az olmasıyla Konya'da semt pazarında tezgahlarda hamsi bulunamıyor.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan hamsiyi artık pazar tezgahlarında bulmak imkansız bir hale geldi. Peki hamsi neden yok, hamsi tekrardan tezgahlarda yerini alacak mı? Konya'da 20 yıldır balıkçılık yapan Şahin Oraç bu soruların cevaplarını sizler için verdi.

Hamsinin yönünü değiştirdiğini söyleyen Şahin Oraç, "Karadeniz’de deniz suyu sıcaklığının 15 derecenin altına inmemesi sebebi ile balıklar yönünü soğuk sulara çevirdi. Sezona bollukla başlayan hamsi ise Gürcistan’a kaçtı. Denizde ki çeşitlilik azalınca fiyatlarda yükselişe geçti. Şu an çoğu tezgahta hamsi bulunmuyor. Hamsi olan tezgahlarda da şoklu hamsi satıyor. Vatandaş bunun farkında değil. Şu an Konya'ya taze hamsi gelmiyor" dedi.

BALIK FİYATLARI NE DURUMDA

Geçen haftaya göre fiyatların yükseldiği belirten Oraç, “Bugün en ucuz istavrit onun fiyatı da100 TL, uskumru 120 TL, palamutun tanesi 70-80 TL iken şu an kilosu 250 TL, sardalya 100 TL, çipura 200 TL, levrek 200TL, torik 140 TL, alabalık 150 TL, sarı kanat istavrit 150 TL, kaya levreği 120 TL, Beyşehir sazanı 120 TL çinakop 300 TL, kefal 100 TL” diye açıkladı. -Buse Aşcı