Konya'da okullar tatil edildi! İşte o ilçeler...

Hava şartlarının mevsim normallerine dönmesinin ardından Konya’da dün akşam saatlerinde beklenen kar yağdı. Gerçekleşen kar yağışı sonrasında Konya’nın bazı ilçelerinde taşımalı eğitim gören öğrenciler için okullar 5 Şubat Çarşamba (dün) günü eğitime bir gün ara vermişti. Devam eden kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle Konya'nın bazı ilçelerinde eğitime bir gün daha verildi.
Halkapınar Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi;
"Halkapınar ilçemizde, gün içinde yaşanan yoğun kar yağışı buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek ve meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak ilçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile 06.02.2025 Perşembe günü tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime (1) bir gün süreyle ara verilmesine karar verilmiştir."
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur pic.twitter.com/qs7vlj1suG
— Halkapınar Kaymakamlığı (@TCHalkapinr) February 5, 2025
Ereğli Kaymakamlığı yaptığı paylaşımda;
"Ereğli ilçemizde, gün içinde yaşanan kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği, sabah saatlerinde ise sıcaklığın -7 dereceye kadar düşmesi beklendiğinden oluşabilecek buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek, meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı önleyici tedbir olarak, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 06/02/2025 Perşembe günü sadece ilk ve orta dereceli okullarda *taşımalı eğitim*gören öğrencilerimiz için eğitim öğretime (1) gün süreyle ara verilmesine; karar verilmiştir." şeklinde eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.
Ereğli ilçemizde, gün içinde yaşanan kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği, sabah saatlerinde ise sıcaklığın -7 dereceye kadar düşmesi beklendiğinden oluşabilecek buzlanma ve tipi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek, pic.twitter.com/YkFgbpM2dV
— T.C. Ereğli Kaymakamlığı (@ereglikaymakam) February 5, 2025
5 Şubat Çarşamba günü eğitime bir gün ara verilen Güneysınır ve Hadim ilçelerinde devam eden olumsuz hava koşulları sebebiyle eğitime bir gün daha ara verildi.