Konya'da oda seçimleri için geri sayım

Konya'da oda seçimleri için geri sayım
Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borası 12 Kasım’da, Konya Sanayi Odası ise 19 Kasım’da önümüzdeki 4 yılda görev alacak yönetimlerini belirleyecek. Gerçekleştirilecek seçimler birlik ve beraberlik duygusu içinde yapılacak.

Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borası 12 Kasım’da, Konya Sanayi Odası ise 19 Kasım’da önümüzdeki 4 yılda görev alacak yönetimlerini belirleyecek. Gerçekleştirilecek seçimler birlik ve beraberlik duygusu içinde yapılacak.

Oda ve borsa seçimleri Türkiye’nin tüm il ve ilçelerde büyük hızla devam ediyor. Büyük bölümü tamamlanan seçimler Kasım ayının sonuna kadar sürecek. Tüm Türkiye’de her il ve ilçede büyük çekişmelere sahne olan seçim heyecanı bu seçimlerde Konya’ya yine uğramadı. Geçtiğimiz dönemde de tek listeli şekilde gerçekleştirilen seçimler bu dönemde de yine tek liste halinde gerçekleştiriliyor. Tek listeler halinde gidilecek seçimlerde Ticaret Odası’nda Selçuk Öztürk ve Ticaret Borsası’nda Hüseyin Çevik görevlerine yeni dönemde de devam edecek. Sanayi Odası’nda ise mevcut başkan Memiş Kütükçü görevini Mustafa Büyükeğen’e devredecek.

ÖZTÜRK 3. KEZ BAŞKAN SEÇİLECEK

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk cumartesi günü TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek Konya Ticaret Odası Komite seçimlerine oldukça rahat bir şekilde tek liste halinde gidiyor. Sarı liste ile komitelerde mücadele edecek Öztürk’ün karşısında onlarca komitede aday çıkmadı. Tek aday olarak seçime gidecek olan Öztürk, 4 yıl daha Konya Ticaret Odası Başkanlığı yapacak. Konya ekonomisine önemli katkılar sunan yatırımlara imza atan Öztürk yeni dönemde mevcut yapımı devam eden projelerini bitirmeyi ve var olan projelerini daha da ileriye götürmeyi hedefliyor.

BÜYÜKEĞEN’DEN YENİ PROJE SÖZLERİ

Konya Sanayi Odası’nda 9,5 yıllık Memiş Kütükcü dönemi Kasım ayı sonrasında sona erecek. Konya sanayisine ciddi katkılar sunan ve gerçekleştirdiği panel ve işbirlikleriyle Konya üretimine ve ihracatına ciddi destekler sunan Kütükcü görevini Mustafa Büyükeğen’e devir edecek. Ortak akıl ortaya koyularak tek aday olarak seçime gidecek olan Büyükeğen 4 yıllığına Konya Sanayi Odası’nın yeni başkanı olacak. Konya Sanayi Odası (KSO) başkanlığına adaylığını açıklayan Mustafa Büyükeğen, geçtiğim gün Konya’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada öncelikli hedeflerinin Konya sanayisinin rekabet gücünü artıracak yeni projeler, yeni yatırımları hayata geçirmek olduğunu dile getirmişti.

ÇEVİK GÜVEN TAZELEYECEK

Konya Ticaret Borsası’nda Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimleri geçtiğimiz hafta tamamlanmıştı. Seçimlerde 10 meslek komitesinden 29 asil, 29 yedek üye Meclis’e, 39 asil ve 39 yedek üye de meslek komitelerine seçildi.Yapılan seçimle oluşturulan Konya Ticaret Borsası Meclisi’nde 12 Kasım Cumartesi günü Yönetim Kurulu, TOBB Genel Kurul Delegeleri, Disiplin Kurulu Seçimi yapılarak temsilciler belirlenecek. Gerçekleştirilecek seçimlerde Konya Ticaret Borsası2nda mevcut başkan olarak görevini sürdüren Hüseyin Çevik’in yeniden başkan olarak seçilmesi bekleniyor. Önemli olanın Konya’ya hizmet etmek olduğunu altını çizen Hüseyin Çevik; “Komitelerde, mecliste yer alacak tüm arkadaşlarımız sektöründe başarılı, deneyimi yüksek kişiler. Bugüne kadar, ‘ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır’ ilkesi ile çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yüzyılı aşan kurum kültürümüzle tarımsal ürün ve emtialar üzerine düzenlenmiş finansal piyasalar açısından önemli çalışmalara imza attık. Yeni dönemde de seçilen her bir arkadaşım çıtayı daha da yükselteme hassasiyetinde olacağına yürekten inanıyorum. Çünkü bizim için esas olan; Konya’mıza, tarımsal üretim ve ticaretine, üyelerimize, sektöre hizmettir” dedi. HALİL YILMAZER