Konya’da Motosiklet İhtiyacı Değişti!

Konya’da Motosiklet İhtiyacı Değişti!
 Muhabir
İlgün Otomotiv Sahibi Nazmi İlgün, Konya’da motosiklet alımlarının ulaşım ihtiyacını karşılamak ve sürüş zevki yaşamak isteyenler arasında yaygınlaştığını ayrıca şehir trafiğinde zaman tasarrufu açısından tercih edildiğini Konya’nın Sesi'ne anlattı.

Konya’da şehir trafiği ve yakıt fiyatlarının artmasından dolayı vatandaşların motosiklet alımına yöneldiğini söyleyen İlgün Otomotiv Genel Müdürü Nazmi İlgün, “Motosiklet artık yaz aylarında değil kış aylarında da bir ulaşım aracı olmaya başladı. Dolayısıyla motosiklet satışları ülkemizde gün geçtikçe hızla artıyor. Yakıt fiyatlarının zamlanması, şehir trafiğinin artmasından dolayı motosiklet kullanımı biraz daha yaygınlaştı. Hatta bundan belki 3-5 sene öncesine kadar bir bayan motosikletli göremezdik ama şu an trafikte artık bayanlarda motosiklet kullanmaya başladı. Dolayısıyla motosikletin kullanımı aslında daha ekonomik, şehir trafiğinde daha hızlı, daha pratik o yüzden de motosiklet satışları hızla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

dsc-0328.jpg

ÇİN MOTOSİKLETLERİ REVAÇTA

Motosiklet satışlarında en çok tercih edilen marka algısının yerini bütçeye uygun ürüne bıraktığını ifade eden İlgün, “Herkes bütçesine göre marka tercih ediyor. Yani artık marka diye bir şey kalmadı. Çin motosikletleri piyasaya girdikten sonra Japonlar ve Avrupa motosikletleri çok pahalı kaldı. Çin motosikletleri de bir Avrupa motosikleti, bir Japon motosikletini aratmıyor artık. Dolayısıyla Çin motosikletine rağbet çok daha fazla. Ayrıca motosikletlerin avantajları fazla olduğu için özellikle distribütörler tarafından yapılan kampanyalar, sıfır faizli kredi seçenekleri motosiklet alımına daha çok talep açtı, rağbet gördü” diye konuştu.

dsc-0317.jpg

Motosiklet kullanıcılarının yaş ortalamalarının 16-30 yaş arasında değiştiğini belirten İlgün, “Genelde 16-30 yaş arasındaki insanlar daha çok motosiklet talebinde bulunuyorlar. Bunlar da kredi çekmek yerine kredi kartına taksit avantajlarını kullanıyorlar ve aylık benzin parası öder gibi motosikletin taksitlerini ödüyorlar” cümlelerine yer verdi.

1111.jpg

KALİTE VE ZEVK BİR ARADA!

İlgün Otomotiv Regal Raptor Konya Bayii Satış Sorumlusu Mert İlgün, motor çeşitlerinden bahsetti. İlgün, “Chopper tarzı Daytona dediğimiz hem hava soğutmalı hem su soğutmalı, çift silindirli bir motosikletimiz mevcut. En çok sattığımız model Pilder 250 ve Pilder 125 modelidir. Bu modeli diğer motorlardan ayıran en büyük özelliği arka tekerinin büyük olması. Tek maşa olması da motosiklete ayrı bir hava katıyor. Bizim motosikletlerimiz akrobasi motosikleti değil sadece binme, sürüş zevki ve motora bindiği zaman motor zevkini veren bir motosiklet. Bunun yanı sıra Naked modelimiz var 250 cc tek silindirli su soğutmalı. Cafe Racer modelimiz 125 cc su soğutmalı fiyatı baya cazip bir ürün. Bunun yanı sıra bir tane elektrikli scooter modelimiz var 110 kilometre menzili bulunuyor. Bu da şehir içinde hızlı hareket edenlere anlık gidiş gelişlerde çok uygun ve scooter diye geçiyor. İki model ATV’miz var birisi 650 cc, birisi 210 cc, 650 cc motosikletimiz 4x4 4x2 çapraz kilitleme sistemi, on-road off-rood özelliği var. Dağda çamura saplandığı zaman 2 tonluk çeki makarası var. Arkada çeki demiri var bir römork yükleyip götürebilecek arazi aracı gibi kullanılacak bir ATV’miz. 210 cc küçük bir ATV o da arkadan itişli ama dağda bayırda, şehir içinde zevkle binecekleri bir motor” dedi.

dsc-0294.jpg

MOTOSİKLET İHTİYACI DEĞİŞTİ

Motosikleti daha önce zevk için kullananların çoğunlukta olduğunu ancak son zamanlarda ihtiyaç haline geldiğini belirten İlgün, “Motosikleti aileler de tercih ediyorlar ama genelde 16-30 yaş arası bireyler alıyor. 30-40 yaş üzeri insanlar geldiği zaman Daytona dediğimiz modeli alıyorlar. Chopper tarzı model biraz daha zevk motoru. Tabi bunlar iki kişilik bir motor aile olarak dediğimiz zaman bir eşle kullanılabilir ama çocuk olduğu zaman bu riskli ve sakıncalı. O yüzden biz bunu tavsiye etmiyoruz ama tabi binenler var. Bizim müşteri hedef kitlemiz 16-30 yaş arası gençlerimiz. Bir de bu Daytona 250V model motosikletleri ikinci araç gibi hafta sonu binmeye kullanıyorlar ama diğer motosikletler artık hem ulaşım hem zevk aracı olarak alınmaya başladı” dedi.

dsc-0307.jpg

Motosiklet çeşitlerinin fiyat aralığını açıklayan İlgün, “Fiyatlarımız 51 bin liradan başlıyor. 220 bin liraya kadar motosikletlerimiz var. ATV modelimiz 150 bin liradan başlayıp 368 bin liraya kadar atölyelerimizde var. Yüzde 30 peşin, kalanı 6 ay peşin fiyatına taksit yapılıyor. Hatta şimdi bankaların kredi faizlerinin düşmesinden sonra bir de taksit sayısını artırmasından sonra bazı bankalar 12 taksite kadar çıkarttı. Bunun yanı sıra 8 taksit, 9 taksit var ama 12 taksite kadar çıkanlar da var” şeklinde konuştu.

12.jpg

RAKİP TANIMIYORUZ

Regal Raptor'un rakiplerine karşı kalite ve sürüş zevkinde ortaya koyduğu farkı değerlendiren İlgün, "Piyasada tabii çok çeşitli motosikletler satılıyor ama bu tarz motosikletlerin fiyatları en cazip ve en kaliteli firması biziz. Regal Raptor olarak İlgün Otomotiv’de satışını yapıyoruz. Regal Raptor’un şu anda getirdiği ürünlerle rakibi çok az. Rakiplerimiz elbette var ama bizimki tamamen zevk ve kalite. Çünkü insanlar artık kaliteli ürünler almaya başladılar. Dolayısıyla motosiklet servisimiz var yedek parçamız da herhangi bir sıkıntımız yok. O yüzden satışlarımızdan memnunuz” ifadelerini kullandı.

-Büşra GÜLTAŞ

dsc-0343.jpg