Konya'da Kürek Balıkları Tavan Fiyatı Gördü!

Konya'da Kürek Balıkları Tavan Fiyatı Gördü!
 Muhabir
Konya'da bu hafta kurulan semt pazarında kürek balığı olarak bilinen hamsi ve istavrit tavan fiyatlarını gördü. Karadeniz bölgesinde yaşanılan olumsuz hava durumu ve lodos balık fiyatlarını etkiledi. Konya'da 24 yıldır balıkçılık yapan...

Konya'da bu hafta kurulan semt pazarında kürek balığı olarak bilinen hamsi ve istavrit tavan fiyatlarını gördü. Karadeniz bölgesinde yaşanılan olumsuz hava durumu ve lodos balık fiyatlarını etkiledi. Konya'da 24 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Yılmaz balık fiyatlarındaki artışları Konya'nın Sesi Gazetesi'ne anlattı.

Hafta başından beri hissedilen soğuk hava ve denizlerde birkaç gündür görülen fırtına nedeniyle balıkçılar avlanmaya çıkmakta zorlandı. Soğuk havalar nedeniyle avlanmanın az olması balık fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Konya’da 24 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Yılmaz Karadeniz bölgesindeki olumsuz hava şartlarının balık fiyatlarını etkilediğini söyledi.

Kürek balıklarına zam geldiğini söyleyen Ahmet Yılmaz, “Karadeniz açıklarında etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle avcılık azaldı bu nedenle fiyatlar yüksek. Hamsi ise Gürcistan açıklarına gitti. Geçen hafta 70 TL’ye satılan hamsi bu hafta 30 TL birden arttı ve fiyatı 100 TL oldu. Geçen hafta 80 TL’ye sattığımız istavrit içinde aynı konu geçerli olumsuz hava şartları hamsi ile birlikte istavriti de vurdu o da 20 TL artarak 100 TL oldu” dedi.

OLUMSUZ HAVA BALIK FİYATLARINI ETKİLİYOR

Hava şartlarının balık fiyatlarını etkilediğini belirten Yılmaz, "Olumsuz hava şartları sezonu olumsuz yönde etkileyebiliyor, bununla birlikte balıkçılık sezonu da erken başlıyor. Hamsi şu anda bizim sulardan Gürcistan tarafına gitti, şu an yok denilecek kadar az avlanıyor. Suyun soğuk olması balıkçılar için iyidir ancak maalesef şu an Karadeniz’de hamsi kalmadı, Gürcistan taraflarında avlanıyor. Hamsi avcılığı bu aylarda başlamaya devam ederse ilerleyen yıllarda daha da azalacak, belki de hiç göremeyeceğiz. Balık olmadığı ve havalar soğuduğu için fiyatlar da yüksek. Hava şartları nedeniyle geçen hafta olan bolluk bu hafta yok. Havalar soğuyunca balıklar yağlanır, lezzetlenir. Balık tezgahlara az geliyor havaların düzelmesiyle daha çok gelmesini bekliyoruz. Balık bollaştıkça fiyatlar da düşecektir” şeklinde konuştu.

SEMT PAZARINDA BALIK FİYATLARI NE KADAR

Geçen haftaya göre fiyatların değişmediğini belirten Yılmaz, “Bu hafta sadece hamsi ve istavritin fiyatı değişti diğer balıkların fiyatları geçen hafta ile aynı uskumru 120 TL, sardalya 100 TL, çipura 200 TL, levrek 200TL, torik 140 TL, alabalık 150 TL, sarı kanat istavrit 150 TL, kaya levreği Beyşehir sazanı 100 TL çinakop 300 TL, kefal 100 TL'den satıyoruz” dedi. -Buse Aşcı