Konya’da Erkek Kuaförleri Yeniliğe Ayak Uyduruyor!

Konya’da Erkek Kuaförleri Yeniliğe Ayak Uyduruyor!
 Muhabir
Konya'da yeni nesil erkek kuaförlerine ilgi her geçen gün artıyor. Konya'da 5 yıldır hizmet veren İbrahim Uyar Hair Artist sahibi İbrahim Uyar, son gelişmeleri her zaman takip ederek gelişmelere uyduklarını belirtti.

Konya’da 5 yıldır hizmet veren İbrahim Uyar Hair Artist son gelişmeleri takip ederek müşterilerine kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. Klasik bakımların yanı sıra buharlı cilt bakımını müşterilerinin hizmetine sunan İbrahim Uyar, “Yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum. Çıraklıkla başladığım bu yolda 5 senedir kendi iş yerimi işletiyorum. Mesleğimle ilgili tüm gelişmeleri takip ediyorum ve uyguluyorum. Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Konya Hair Fest’e katıldım ve plaket aldım. Mesleğimizde önemli olan Arca Acar, Osman Balcı ve Kadir Alkan gibi önemli eğitmenlerden eğitimler aldım. Benim için önemli olan buraya gelen müşterinin memnun olarak ayrılması. Burada diğer kuaförlere göre hem fiyatlarımızı makul tutmaya çalışıyoruz hem de maksimum verimin alınmasını sağlıyoruz” dedi.

Yaptığı işlemlerin fiyatlarını minimum seviyede tuttuğunu belirten Uyar, “Burada saç tıraşı, sakal tıraşı, perma, buharlı cilt bakımı, boya, peeling, saç ve yüz maskeleri yapıyorum. Perma 700 TL, saç tıraşı 180 TL, sakal tıraşı 80 TL, buharlı cilt bakımı 250 TL, maskeler 100 TL, boya 300 TL şeklinde. Konya Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’ndan gelen fiyatlar bazında fiyatlarımızı belirliyoruz. Her şeye gelen zamlar kuaförde kullanılan ürünlere de geliyor. Kuaför maliyetlerinde hatırı sayılır bir artış söz konusu. Enflasyondan en çok kozmetik ürünleri etkilendi ve baya arttı” şeklinde konuştu.

DEVLET ÖDEMELERİ KESTİ ÇIRAK BULAMIYORUZ

Çekirdekten yetişen eleman sıkıntısı olduğunu vurgulayan İbrahim Uyar, “Erkek kuaförlerinde çekirdekten yetişen eleman sıkıntısı çok fazla var. Geçen seneye kadar çıraklık okulunda kuaför sahiplerine aylık destek ödemeleri yapılıyordu. Bu ödemeler işletmeleri biraz olsun rahatlatmıştı fakat 2023’ten sonra çıraklık okuluna kaydolan öğrencilere aylık destek ödemelerini yapmıyorlar. Lise zorunlu hale geldiği için bu ödemelerde otomatikman kalktı. Bu durum çekirdekten yetişme olayını neredeyse bitirdi çünkü çırağa hem ustasının hem de devletin verdiği ücret tatmin ediyordu devlet ödemeleri yapmadığı için çıraklar ücreti yeterli bulmuyor ve bu işi yapmak istemiyor. Kalfalar ise öyle bir sorun yok onlar prim üzerinden çalışıyor, iş verenle anlaşmasına göre maaşları belirleniyor. Primle çalışan bir kalfa neredeyse 20 bin lira maaş alıyor” ifadelerini kullandı.

ERKEK KUAFÖRLÜĞÜNÜN ZORLUKLARI

Her meslekte olduğu gibi erkek kuaförlerinin de zorlukları olduğunu söyleyen İbrahim Uyar, “Berberliğin zor yanlarından en önemli kararsız müşteri, buraya geliyorlar ama ne istediklerini bilmiyorlar. Mesai saatleri de aynı şekilde sabah 9’dan akşam 9’a kadar çalışıyoruz neredeyse 12 saat mesai yapıyoruz. Modern trendlere sürekli ayak uydurmak zorundayız. Örneğin anatomik saç kesimi, buharlı cilt bakımı gibi” dedi.

ANATOMİK SAÇ KESİMİ VE BUHARLI CİLT BAKIMINA RAĞBET VAR

Müşterilerini her zaman yenilikçi hizmetler verdiğini söyleyen Uyar, “Doğru bir saç kesimi ile müşterilerimizin görünüşünde büyük ölçüde değiştiriyor. Tek düze ezber saç kesimlerinden sıkılmış müşterilerimiz için tam da bu noktada anatomik saç kesimi çok büyük bir nimet sayılıyor. Kafa yapısına göre müşterilerimiz ile onlara uygun bir modeli beraber seçerek yüz yapısına, kafa yapısına göre uyguluyoruz. Buharlı cilt bakımı da aynı şekilde çok fazla ilgi görüyor. Buharlı cilt bakımı cildin derinlemesine arındıran ve cildin nefes almasını sağlıyor, hücrelerin yenilenmesine destek oluyor, ciltte bulunan gözenekleri açarak temizlenmesini kolaylaştırıyor ve sağlıklı bir cilt görüntüsü elde ediliyor” şeklinde konuştu. -Buse Aşcı