Konya’da emekli olunca yaşanılacak 10 yer!

Konya’da emekli olunca yaşanılacak 10 yer!
 Muhabir
Uzun süre kalabalık şehirlerde yaşayanlar, gürültülü şehir hayatından bıkanlar, emekli olunca sessiz, sakin, güzel bir yere yerleşmek isteyenler, Konya’daki bu 10 yer tam size göre…

Metropol hayatın gürültüsünden, trafiğinden, yüksek binalarından sıkılanların için emekli olduktan sonra Konya’da yerleşebilecek 10 yeri sizler için derledik...

1- DOĞANHİSAR-ÇINAROBA

Doğanhisar ilçesinin Çınaroba köyünde bulunan Karaağa göleti ve yeşilin buluşmasıyla görenleri mest ediyor. Gölet etrafındaki piknik alanlarında keyifli vakit geçireceğiniz bu köy Konya merkezine 2 saatlik uzaklıkta bulunuyor. Tarıma elverişli toprağı ile tarımla da uğraşabileceğiniz bu köy emekli olduktan sonra yerleşilecek yerlerin başında geliyor.

2- TAŞKENT- ILICAPINAR

Afşar Barajı yakınlarda olan Ilıcapınar köyü, içerisinde bulunan Göksu nehri'nin kollarından Ilıcapınar Deresi ile doğaseverler için vazgeçilmez bir seçenek oluyor. Mavi ve yeşilin birleştiği bu yer köy hayatı yaşamak isteyenlere göre.

3- EREĞLİ-İVRİZ

Ereğli ilçesine bağlı İvriz Köyü, yeşil doğası, yerin altından kendiliğinden çıkan suyu, mağaraları, İvriz Kaya Anıtı, tarihi İvriz Köprüsü gibi tarihi ve doğal yapıları ile Konya’nın en çok dikkat çeken mekanlarından birisi. Buz gibi soğuk suyu, sakin ve dingin bir hayat sürmeyi dileyenler için İvriz doğru bir tercih olacak.

4- BEYŞEHİR-BADEMLİ

Türkiye’nin en güzel piknik alanlarından birini (Yakamanastır Tabiat Parkı) içinde bulunduran Bademli, Beyşehir ilçesinde bulunuyor. İçerisinde cami, eski tip köy evleri, Yakamanastır Tabiat Parkı bulunan bu güzel kasabada eşsiz ve bakir doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

5- KADINHANI-KESTEL

Kadınhanı'nın ormanlık bölgesi olan Kestel çok güzel mesire yerleriyle meşhur hatta bütün Konyalıların piknik için rağbet ettiği bir köy. Kestel Gölü, mükemmel manzarası, büyüleyici görüntüsü ve tarihi dokusu ile doğal güzellikler sunuyor. Kestel gölünün çevresi İlk çağlara kadar uzanan oldukça eski bir yerleşim yeridir. Burada bulunan kale kalıntıları, bu yörenin çok eski tarihten beri yerleşim olduğunu gösterir.

6- SEYDİŞEHİR-GÖKÇEHÜYÜK

Seydişehir ilçesinde bulunan Gökçehüyük, Gökçehüyük Göleti ile yoğun ilgi görüyor. Göletin etrafında doğa yürüyüşçüleri, koşucuların ve bisikletçilerin eksik olmadığı bir parkur bulunmaktadır. Huzurun resmini arayanlar için bu yerleşim yeri eşsiz bir fırsattır.

7- HADİM- BADEMLİ

Konya merkeze 110 kilometre uzaklıkta olan Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelale olan Yer köprü Şelalesi’ne sahip olan bu köy eşsiz doğal güzelliğiyle istisnasız herkesi büyüleyebilecek muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Hadim ilçesinde yaşamak isteyenler için huzurun adresi bura olacaktır diyebiliriz.

8- BOZKIR-KARACAHİSAR

Karacahisar mahallesi içinde bulunan Aygır Şelalesi her mevsim ayrı doğal güzelliklere sahip oluyor. Hem şelalenin sesiyle hem de görüntüsüyle görenler kendisine hayran bırakıyor. Çevresinde piknik, spor ve kamp yapmaya müsait olan Aygır Şelalesi kalabalık şehir hayatından bıkanlar tercihlerin başında geliyor.

9- MERAM-DERE

Meram'da yer alan Dere, tam sessiz ve sakin bir yer arayanalar göre. Meram Dere bulunduğu yer olarak hem şehir merkezine yakın hem de tam anlamıyla köy hayatı yaşamak istemeyenler için yemyeşil doğasıyla görenleri mest ediyor.

10- DERBENT GÜNEY

Derbent’e bağlı şirin bir yer olan Güney kuzeyinden doğusuna Morbel Dağları, doğusundan güneyine doğru uzanan Aladağ, Güneyde Ablağı ve Dikmen Dağları, kuzey ve batısında bulunan yaylarla sinema filmi sahnesinden çıkmış gibi eşsiz doğasıyla yaşanılabilecek yerlerin başında geliyor. Güney’in sınırları içerisinde olan Derbent Göleti’de orada yaşamayı eşsiz kılıyor.