Konya’da çiçek fiyatları ne kadar? Çiçek bakımı nasıl yapılır?

Konya’da çiçek fiyatları ne kadar? Çiçek bakımı nasıl yapılır?
 Muhabir
Özel günlerimizin vazgeçilmezi olan çiçekler özellikle kadınlar için oldukça önemli. Peki koklamalara doyamadığımız çiçeklerin bakımı nasıl yapılmalı, fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

İnsanlar, binlerce yıl önce bile çiçekleri süslemek, ibadetlerde kullanmak ve duygusal ifadelerde bulunmak için kullanıyordu. Tarihinin en başında bile önemli bir rol sahibiydi Günümüzde doğumlarda, hastalıklarda, yeni bir işe başlanıldığında, özel günlerde çiçek gönderilmeye devam ediliyor. Peki birbirinden güzel çiçek buketleri o hale nasıl geliyor?

Konya’da 20 yıldır çiçekçilik işi yapan Yağmur Çiçekçilik sahibi Bünyamin Bakan buketlerin nasıl yapıldığını ve çiçek fiyatlarını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Çiçek fiyatlarının mevsimden mevsime değiştiğini söyleyen Bünyamin Bakan, “Çiçek işi biraz borsa gibi gülün demetini yazın 300 liraya alırsın ama şu anda demetini 1000 liraya alıyoruz. Çiçek fiyatları hava duruma, arz talep durumuna göre değişiyor. Bugün gülün tanesini 50 liradan satıyorum” dedi.

DÜĞÜNLERDE ÇİÇEK MASRAFI NE KADAR

Düğünlerde istenilen modellere göre ortalama 2500 gibi bir çiçek maliyeti çıktığını söyleyen Bakan, “İsteme güllerinde taban fiyat 1500 lira, içerisinde 40 tane kırmızı gül koyuyorum ve süs malzemeleri ile süslüyorum. Gülün rengine göre değişiyor. Kırmızı güllerin tanesi 50 lirayken renkli güllerin tanesi 75 liradan satılıyor. Gelin arabalarının süslemeleri de arabaya göre, istenilen modele göre değişiyor. 1000 liradan başlıyor, 5000 liraya kadar modeline göre değişiyor. Düğünlerde kullanılan gelin çiçekleri de modeline göre değişiyor” ifadelerini kullandı.

ÇİÇEK FİYATLARI NE KADAR

Her bütçeye göre çiçek olduğunu söyleyen Bünyamin Bakan, “Şu an burada limon ağacına kadar ne ararsanız var. Zambak, kasımpatı, papatya, Atatürk çiçeği, gül, yeşil ağaçlarımız var. Papatya demetleri 150 lira, Atatürk çiçeğinin büyük boyu 400 lira, küçük boyu da 250 ile 300 lira arasında değişiyor. Öğretmenler günü zamanında Atatürk çiçeğinden 400 adet sattık baya rağbet gören bir çiçekti. Kasımpatı 150 lira, karanfilin tanesi 20 lira. Burada çiçekleri karıştırarak çeşit çeşit buketler hazırlıyorum. En uygun fiyatlı buket ile 300 lira” şeklinde konuştu.

ÇİÇEK BAKIMI NASIL YAPILIR

Her çiçeğin bakımının farklı olduğunu söyleyen Bakan, “En önemli ve ilk adımlarından biri yetiştireceğiniz bitkiye uygun bir saksı alınması ve aksı değişimi yaparken eski saksıdan çıkaracağınız bitkinin köklerinin zarar vermeden yeni saksıya geçişini yapılmalı. Bir diğer en önemli kural toprak seçiminde dikkat etmek. Ev bitkileri için torf, yani organik maddeler bakımından zengin toprak önerilir. Çiçek bakımında çiçekleri sulamayı unutmamak çok önemli. Her çiçeğin suyu sevme oranı da birbirinden farklı örneğin orkideler ve menekşeler genel olarak 4 ila 7 günde 1 olacak şekilde sulanırken, kaktüsler ayda 1 ya da 2 kez sulama ister” diye açıkladı. -Buse Aşcı