Konya’da Bu Hafta Hangi Filmler Vizyonda!

Konya’da Bu Hafta Hangi Filmler Vizyonda!
 Muhabir
Konya sinema salonlarında her hafta yepyeni filmler gösterime giriyor. Peki Konya’da bu hafta vizyonda hangi filmler var? Sizler için derledik…

Sinemaseverlerin yakından takip ettiği vizyona giren filmler arasında bu hafta yine birçok popüler yapım yer alıyor.

İşte o filmler:

• Cem Karaca’nın Gözyaşları

Cem Karaca’nın Gözyaşları, 8 Şubat 2004 yılında hayata veda eden, Tamirci Çırağı, Namus Belası, Bu Son Olsun, Resimdeki Gözyaşları gibi birçok esere imza atan Anadolu rock müziğin efsane ismi Cem Karaca'nın hayat hikayesini konu ediyor. Müzik kariyeri ve özel yaşamıyla ilham veren isimlerden olan Cem Karaca'nın hayatının bilinmeyenlerinin anlatıldığı yapımda, müzikle geçen elli sekiz yıllık bir ömrün içindeki büyük başarılar, çatışmalar, aşklar ve iniş çıkışları gözler önüne seriliyor.

• Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör

Rafadan Tayfa bu kez, Ajan ve adamları tarafından kontrolden çıkarılmış olan Hayrimatör’ü kurtarmak için bir araya gelen Rafadan Tayfa'nın hikayesini konu ediyor. Uzaya çıkan en genç insan olan Hayri, artık meşhur biridir. Sadece üstün zekalı öğrencilerin kabul edildiği bir bilim teknik okuluna kabul edilen Hayri, zamanının çoğunu “Yüzyılın İcadı” olan dev robot Hayrimatör’e harcar. Ancak Hayri, bir mühendislik harikası olan Hayrimatör’ün çalışmasını sağlayacak güç kaynağını bir türlü elde edemez. Hayri, Kâmil, Akın, Sevim, Hale ve Mert, Hayrimatör'ü kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

• Efsane

Ailesiyle birlikte Çorum'da yaşayan Sadık, binlerce yıllık bir aile geleneği olarak yoğurtçuluk yapmaktadır. Lezzeti ve şifasıyla bilinen yoğurtların sırrı, yoğurtları yapan ailenin en büyüğü olan Dede tarafından saklanır. Ancak bir yaz günü kar yağması her şeyi değiştirecektir. Efsaneye göre yaz günü kar yağarsa yoğurdun sırrı bir başkasına aktarılmalıdır aksi taktirde ailenin başına büyük bir felaket gelecektir. Dede bir an önce el vermek için Yoğurtçuoğlu ailesinin tüm üyelerini bir araya toplamak ister. Ardından olaylar gelişir.

• Ördeklerin Göçü

Ördeklerin Göçü, New England'dan New York City'ye ve Bahamalar'a doğru göç ederken, aşırı korumacı babalarını hayatlarının tatilini yapmaya ikna etmeye çalışan bir ördek ailesinin hikayesini konu ediyor. Yeşilbaş ailesi sıradan bir hayat yaşamaktadır. Ailesini güvende tutmak isteyen baba Mack, New England göleti üzerinde sonsuza dek kanat çırpmaktan memnundur. Ancak anne Page, çocukları Dax ve Gwen’e tüm dünyayı göstermek ister. Bir göçmen ailesinin uzaklara yaptıkları heyecanlı hikayesini dinledikten sonra Page, Mack’ı New York üzerinden tropikal Jamaika’ya gitmeye ikna eder. Ancak kış için güneye giden ailenin planları kısa süre ters gider. Bu süreçte yaşadıkları deneyim onların ufuklarını genişletip, yeni arkadaşlar edinmelerine ve birbirleri hakkında birçok şey öğrenmelerini sağlar.

• Kardeş Takımı

Deniz, Derya, Ali ve Yaz için sıradan olması gereken bir gün, ebeveynlerinin birer gizli ajan olduklarını öğrenmeleriyle bambaşka bir hal alır. Dünya’nın geleceğine yön veren yüzlerce teknolojik icat ve yazılımın korunduğu TeknoStar için çalışan anne babaları, teknolojileri ele geçirmeye çalışan kötü güçler tarafından kaçırılır.

• Lohusa

Lohusa, yeni ebeveyn olan bir anne ve babanın ilk 40 gün boyunca başlarına gelen komik olayları anlatıyor. Burcu ve Onur, çocuklarına kavuşacakları günü heyecanla bekleyen evli bir çiftir. Hamileliği boyunca doğumdan sonra onu bekleyen hayatla ilgili söylenenleri umursamayan Burcu, lohusa depresyonuna girmeyeceğine emindir. Ancak doğumun ardından bebeğiyle tek başına ilgilenmesi, uykusuzluk, hormonlarının değişmesi onun bambaşka gerçeklerle yüzleşmesine ve kendisini birbirinden komik olayların içerisinde bulmasına neden olur.

•Buse Aşçı