Konya’da Bir İlk! Lezzeti Ülke Sınırlarını Aştı!

Konya’da Bir İlk! Lezzeti Ülke Sınırlarını Aştı!
 Muhabir
Hüyük çileği Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden (AB) tescil aldığı 25'inci ürün olarak tarihe geçti. Türk Patent Kurumu Yerel Kalkınma Hamlesi kapsamında Hüyük çileğinin coğrafi işaret aldığını açıkladı.

Avrupa Birliği'nden tescil alan 25’inci ürün Hüyük çileği oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Hüyük çileğinin uluslararası coğrafi işaret aldığını duyurdu.

Bakan Kacır paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Başlattığımız uluslararası coğrafi işaret seferberliği ile Anadolu’muzun eşsiz tatlarını ve değerlerini dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz. Hüyük Çileği, Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 25. coğrafi işaretimiz oldu. Konya’mıza ve ülkemize hayırlı olsun.”

Türk Patent Yenilik ve Tanıtım Dairesi Başkanı Salih Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın paylaşımını alıntılayarak Konya Hüyük Eski Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem’in Hüyük çileğinin tescil alması için büyük emek sarf ettiğini belirtti.

İşte o paylaşım:

Konya’mızın şirin ilçesi Hüyük topraklarından çıkan, kendine has aroması olan Hüyük Çileği tescil yolunda zirveye ulaşarak AB Coğrafi İşaret tescili aldı. Bu yolda Mehmet Çiğdem başta olmak üzere büyük emek sarfeden herkese teşekkürler.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bereketli Anadolu’nun, lezzetli ürünlerinin ünü ülkemiz sınırlarını aşmaya devam ediyor. Konya’nın ilk, ülkemizin 25’inci AB’den tescil alan ürünü Hüyük Çileği oldu. Çok kısa zaman sonra listeye yenileri de eklenecek" ifadelerini kullandı.

-Büşra GÜLTAŞ