Konya’da Binlerce Kişi Fener Alayı’nda Buluştu!

Konya’da Binlerce Kişi Fener Alayı’nda Buluştu!
 Muhabir
Konya’nın binlerce yıllık geleneği bu sene de bozulmadı. 3 ayların başlangıcı kutlamak isteyen Konyalılar, Konya MEDAŞ Büyükşehir Belediye Stadyumu otoparkında yapılan etkinliklerle buluştu.

Konya’nın başta Selçuklu Kongre Merkezi ile Kılıçarslan Şehir Meydanı olmak üzere dört bir yanında dün akşam 3 ayların başlangıcı olan Fener Alayı kutlandı.

Konya’da ilk kez Fener Alayı etkinliğine katıldığını söyleyen Barbaros Köse, “Ben aslen Karamanlıyım orada böyle bir etkinlik yok. İlk duyduğumda çok şaşırmıştım 3 ayların böyle karşılanması çok güzel.

Burada şu an Ceylani Karaduman, Ahmet Uçar ve Albay gibi sanatçıların konserleri ve ateş gösterileri ile bubble show etkinlikleri var bizde arkadaşlarımızla buraya eğlenerek 3 ayları karşılamaya geldik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

DİLEK FENERLERİ GÖĞE YÜKSELDİ

Konser ve etkinliklerden sonra fener uçurduklarını söyleyen Mert İplikçi, “Konserde keyifli vakit geçirdik şimdi sıra dilek feneri uçurmaya geldi. Neredeyse her sene Fener Alayı’nda dilek feneri uçuyoruz.

Hava biraz rüzgârlı olduğu için dilek fenerleri zor uçuyor hava da doğuk olduğu için açıkçası biraz üşüdük ama yılda bir kere olduğu için buna değer” şeklinde konuştu. -Buse Aşcı