Konya’da Bayramda En Çok Tercih Edilen Piknik Alanları!

Konya’da Bayramda En Çok Tercih Edilen Piknik Alanları!
Konya'da havaların ısınmaya başlamasıyla ve Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile piknik severler arayışa geçti.

Konya'da havaların ısınmaya başlamasıyla ve Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile piknik severler arayışa geçti. Bayramda sevdiklerinizle yeşil doğada nefes alabileceğimiz yerleri ve nerelerde piknik yapılır, sorusunun Konya'daki en güzel yanıtlarını sizin için derledik. Peki, gidilebilecek en iyi Konya piknik ve mesire alanları hangileri? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

2023 yılında yaz mevsiminin başlaması ile birlikte Konyalı vatandaşlar piknik yerlerine akın etmeye başladı. Herkes tarafından bilinen belli başlı yerlerin dışında son dönemde yapılan yeni parklar ile birlikte Konya’da piknik alanlarının sayısı arttı. Sizler için Konya’da en çok tercih edilen piknik alanlarını haberimizde derledik. İşte o piknik alanları…

1- KOZAĞAÇ PİKNİK ALANI

Meram’da bulunan bu park meramın yemyeşil doğası, süs havuzları yemyeşil ağaçları ile mangal yapabilirsiniz. Özellikle ailenizle gidebileceğiniz sessiz sakin park alanlarındandır. Diğer parklara göre oldukça küçük içerisinde lavabo ve tatlı su çeşmesi bulunmaktadır. İçerisinde bulunan şark odalarında arkadaşlarınız ya da ailenizde mangaldan sonra semaverde çay keyfi yapabilirsiniz. Üstelik içerisinde bulunan küçük göl ile sevdiklerinizle oturabilirsiniz.

kozagac.jpg

2- KONYA ŞEHİR PARKI

Konya'nın merkezinde oldukça büyük ve ferah bir park olan şehir parkı Konya mangal yerlerinden bir tanesi. Ihlamur ağaçlarının arasında sevdikleriniz ile huzurlu mangal yapabilirsiniz. Mangal yakmak için çok güzel olan bu parkta üstelik hazır mangal yakma yerleri var ve bu hazır mangal yerleri hemen hemen her kamelyaların yanında var. Park çok büyüktür ve içinde kocaman bir lunaparkı vardır. Biraz fazla köpek vardır o dostlar için de yanınıza mama almayı unutmayın.

ehir-parki.jpg

3- SİLLE BARAJ PARKI

Hafta içleri sessiz sakin bir yer olan baraj parkı, ağaçlarla kaplı temiz havası ile Konya mangal yerleri listemizde. Baraj Parkı tatil zamanları ve bayramlarda çok fazla kalabalık oluyor. Merkezden bir hayli uzak olan baraj parkı Sillenin eşsiz manzarasıyla beraber huzur dolu ortamda Konya mangal yerleri arasında favori mekanlardan birisi. Açık havayı sevenler ve Sille barajına yakın baraj manzarası seyretmek izleyenler için kaçırılmayacak bir ortam. Ailenizle beraber bayramda Konya mangal yerleri arayacağınızda ilk gideceğiniz yerlerden birisi olabilir. Merkezden uzak ama içerisi ufak bir kasaba gibi marketi, mescidi, çeşmesi oturacak alanlar hepsi mevcut. Bulunduğunuz ortam merkezden uzak tenha olsa da parkın içerisinde gezen güvenlikler de mevcuttur.

sille.jpg

4- KENT ORMANLARI

Eğer restoran değil de aileniz veya arkadaşlarınızla sessiz sakin bir yerde ağaçların arasında mangalınızı yakıp muhabbet etmek istiyorsanız, Kent Ormanları tam da size göre. Konya Merkezden biraz uzak olan Kent Ormanları Konya mangal yerleri arasında en fazla gidilen piknik alanlarındandır. İçerisinde mescidi çeşmesi bulunan orman sizlerin ailesi veya arkadaşlarıyla güzel vakit geçirebileceği yerlerden bir tanesidir.

kent-ormani.jpg

5- OLİMPİYAT PARKI

Aileniz ve arkadaşlarınızla mangaldan sonra biraz gezip vakit geçirmek istiyorsanız Olimpiyat Parkı tam size göre içerisinde Osmanlı bahçesi, Uzakdoğu bahçesi, batı bahçesi ve çocuk oyun bahçeleri, go kart pisti, otopark, müzikle hareket eden ışıklı havuzlar ve birçok aktivitenin yer alacağı olimpiyat parkında vatandaşların bir taraftan ata binebileceklerini, bir taraftan bisikletleri ile gezinti yaparak yürüyüş yapabileceklerini dile getirerek en önemlisinin de Fairplay müzesinin içinde bulunduğu seyir kulesinden Olimpiyat Parkının rahatlıkla izlenebileceğini ifade etti.

olimpiyat-parki.png

6- 15 TEMMUZ MİLLİ İRADE VE BİRLİK PARKI

Ankara Yolu üzerinde geniş bir alana sahip olarak kurulan 15 Temmuz Milli İrade Ve Birlik Parkı, şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşların uğrak noktası olmasının yanı sıra Konya halkının da en çok tercih ettiği piknik alanı olmaya devam ediyor. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte hafta sonları piknik yapmayı tercih eden aileler bu alanı doldurup taşırıyor. Birlik Parkı “15 Temmuz Milli İrade ve Birlik Parkı” ülkenin birlik ve beraberliğini temsil eden birlik anıtı, şelalesi, çocuk oyun alanları ve bitki dokusu ile Konyalıların ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

birlik-parki.jpg

7- DUTLUKIR

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Dutlukır piknik alanı, ailesi ve sevdikleri ile vakit geçirmek isteyen kişilerin başlıca tercihi oluyor. Doğayı ve yeşillerin arasında vakit geçirmek isteyenler için kaçınılmaz bir fırsat. Uzun yıllardan beri bulunan Dutlukır, son zamanlarda yapılan çevre düzenlemeleri ile Konyalıların göz bebeği oldu. Mangal yapmak isteyenler için ideal bir alan.

dutlu-korulugu-millet-bahcesi.jpg

8- KARAASLAN HADİMİ PARKI

Konyalıların 2010 yılından bu yana piknik yapmak için en çok tercih ettiği piknik alanı Karaaslan Hadimi Parkı diyebiliriz. Bunun asıl sebebi ise içerisinde bulunan sosyal tesisleri, spor alanları, binicilik tesisleri ve dinlenme alanlarının bir arada olması vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ilgi görüyor. Kamelyaların içerisinde bulunan mutfak tezgâhları temizlik açısından tercih sırasında birinci yerini alıyor. Bu parkta bulunan Meyveli Ağaç Bahçesi ile vatandaşların meyve toplayabileceği bahçeler bulunuyor. Engellilerin de kullanımına uygun yapılan Karaaslan Hadimi Parkı'nda piknik alanlarının yanı sıra, 7 bin 500 metrekarelik gölet ve havuz grupları, 15 bin metrekarelik meyve bahçesi, atlı binicilik tesisi, kapalı oturma alanları, çocuk oyun grupları, basketbol sahaları, halı saha ve sergi alanları bulunuyor.

whatsapp-image-2023-06-21-at-12-27-50.jpeg