Konya'da balık fiyatları ne kadar? Şubat ayında hangi balıklar yenir?

Konya'da balık fiyatları ne kadar? Şubat ayında hangi balıklar yenir?
 Muhabir
Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan balık tezgahlarda yerini almaya devam ediyor. Her balık belirli bir dönemde en lezzetli şekliyle tüketilebiliyor. Peki Şubat ayında hangi balıklar tüketilir?

Şubat ayında kesinlikle yenilmesi gereken balıklar, Ocak ayına göre daha fazladır. Bu ay içerisinde daha fazla balık türünün maksimum yağ seviyesinde bulunduğu görülmektedir. Balıklarda yüksek yağ seviyesi ise lezzet anlamına gelmektedir. Sonuç olarak Şubat ayı içerisinde bu balıkları tüketmeniz, hem sağlığınız hem de damak zevkiniz açısından önemli bir konudur. Peki Şubat ayında hangi balıklar tüketilir? Konya'da 20 yıldır balıkçılık yapan Şahin Oraç Şubat ayında yenilecek balıkları söyledi.

Şubat ayında balıkların daha da lezzetlendiğini söyleyen Şahin Oraç, "Şubat ayında özellikle ön plana çıkan balıklar; hamsi, istavrit, levrek, mezgit ve kalkan balıklarıdır. Bu balıklar, ay içerisinde hem olgunlaşmış hem de lezzetlenmiş olmaktadır. Dolayısıyla özellikle bu balıkların tüketilmesine yönelmeniz önerilmektedir. Av yasağının da gevşetilmesiyle birlikte belirtilen bu balıkların en lezzetli olduğu döneme girilmektedir. Şubat ayı içerisinde bu sayılan balıkları bütün balıkçılarda bulabilmeniz olası bir durumdur. Kılıç, lahos, çipura, tekir, barbun, uskumru, lüfet, palamut ve kefal balıkları da Şubat ayında yenilebilen balıklardır. Bu balık türleri, başta saydığımız balıklara göre nispeten daha az yağlıdır. Kısacası bu balıkların saydığımız ilk balıklara göre belli bir lezzet farklılıkları vardır. Farklı pişirme teknikleriyle Şubat ayı içerisinde tüketilebilen bu balıkları daha farklı lezzet seviyelerine çıkarabilmeniz de mümkündür. Her balığın kendi pişirme tekniği kullanılmalı ve bu tekniğe bağlı kalarak balık içerisinde bulunan yağın yine balık içerisinde kalması sağlanmalıdır. Bu durumda en iyi lezzete ulaşılmaktadır" dedi.

SEMT PAZARINDA BALIK FİYATLARI NE KADAR

Geçen haftaya göre fiyatların değişmediğini belirten Oraç, “Bu hafta sadece hamsi ve istavritin fiyatı değişti diğer balıkların fiyatları geçen hafta ile aynı uskumru 120 TL, sardalya 100 TL, çipura 200 TL, levrek 200TL, torik 140 TL, alabalık 150 TL, sarı kanat istavrit 150 TL, kaya levreği Beyşehir sazanı 100 TL çinakop 300 TL, kefal 100 TL'den satıyoruz” dedi. -Buse Aşcı