Konya'da anneler Gazze için yürüyüş yaptılar. İsrail'e tepki çok büyük oldu

Konya'da anneler Gazze için yürüyüş yaptılar. İsrail'e tepki çok büyük oldu
Konya'da bir grup anne, İsrail'in saldırılarını protesto ederek Gazze'de öldürülen çocuklar için yürüyüş düzenlerken yürüyüşe çok sayıda vatandaş destek verdi.

Konya'da, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek amacıyla bir grup anne bir araya gelerek bir yürüyüş düzenledi. Bu yürüyüş, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun bombardımanının devam ettiği bir dönemde gerçekleştirildi ve bu saldırılara tepkilerin arttığı bir zaman diliminde gerçekleşti.

Konya'da bulunan kadınlar, sosyal medya platformları üzerinden iletişim kurarak bir araya geldi ve çocuklarını da yanlarına alarak Kılıçaslan Kent Meydanı'nda toplandı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Yaklaşık 300 kişinin katıldığı Filistin'e destek yürüyüşünde göstericiler ateşkes çağrısında bulunarak, "Ana Kucağı Gazze", "Büyümeye hakkım var" yazılı dövizler taşadı, İsrail ve destekçilerine tepki gösterdi.

Anneler adına konuşan Meral Tan, "Biz bugün Filistin'de yaklaşık 3 haftadır yaşanan bu zulme anneler olarak bir ortak çağrımız olsun istedik. Oradaki annelerin yüreği yanıyor, kan ağlıyor. Bizler de burada gerçekten büyük bir çaresizlik içerisindeyiz. En azından biz buradan onların sesi olmak istedik. Onlara buradan bir duamız olsun istedik" dedi.

Anneleri ile birlikte yürüyüşe katılan çocuklar ise, Filistin'deki çocuklara destek olmak için programa katıldıklarını belirtti.

Yürüyüşün ardından toplu dua yapıldı.