Konya'da altyapı çalışmaları devam ediyor!

Konya'da altyapı çalışmaları devam ediyor!
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Bahçeşehir ve Yaylapınar Mahallelerinde yürütülen yeni cadde ve sokak açma, altyapı, asfaltlama ve sathi kaplama çalışmalarını yerinde inceledi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Bahçeşehir ve Yaylapınar Mahallelerinde yürütülen yeni cadde ve sokak açma, altyapı, asfaltlama ve sathi kaplama çalışmalarını yerinde inceledi. Meram’ın en büyük mahallelerinden olan ve büyümeye hızla devam eden iki mahallenin rahat ve konforlu bir ulaşıma kavuşması için Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmaları denetleyen Başkan Mustafa Kavuş, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

4-350-001.jpg

BAŞKAN KAVUŞ; “İKİ MAHALLEMİZE SON İKİ YILDA 35 KM YOL AÇTIK, 250 BİN M² SATHİ KAPLAMA YAPTIK”

İncelemeleri sonrasında çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Kavuş, tüm sezon boyunca ilçenin dört bir köşesinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti. Bu çerçevede, hem hızla artan nüfusu hem de tamamlanan imar ve 18. madde çalışmaları sebebiyle Bahçeşehir ve Yaylapınar Mahallelerine özel önem verdiklerinin altını çizen Başkan Kavuş, “Bu iki mahallemiz toplam 25 binden fazla nüfusa sahip. İmar ve 18. madde çalışmalarımız da bittiği için buraya yoğunlaşarak son iki yılda toplam 35 km yol açtık, 250 bin metrekare sathi kaplama yaptık. Bu rakamlar, Bahçeşehir ve Yaylapınar Mahallelerine verdiğimiz değer ve önceliğin göstergesidir” diye konuştu.

1-498.jpg

BAŞKAN KAVUŞ; “ALTYAPI TAMAMLANDIKTAN SONRA SICAK ASFALTA GEÇECEĞİZ”

Her iki mahallede de altyapı çalışmalarının hızla devam etmesi ve yerleşimin tamamlanmamış olmasından dolayı sathi kaplama yapıldığının altını çizen Başkan Kavuş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Bu mahallelerimizde yerleşim ve altyapı süratle devam ediyor. Altyapı yatırımlarının boşa gitmemesi için yollarımızı şimdilik soğuk asfalt yapıyoruz. Altyapı bittikten sonra zaten hazır olan yolumuzun üstündeki kısmı alıp sıcak asfalta çevireceğiz. Amacımız, buradaki yeni alanlara yerleşen insanımızı tozdan, topraktan, çamurdan bir an önce kurtarmak. Ortaya koyduğumuz yoğun çalışma ile bunda da maksimum düzeyde başarılı olduk.”

9-190-001.jpg

BAŞKAN KAVUŞ; “MERAM BEREKETLİ BİR SEZON DAHA YAŞIYOR”

Bölgede yerleşim arttıkça, buna paralel olarak çalışmaları da aynı oranda artıkdıklarını ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, sadece bu iki mahallenin değil tüm ilçenin bereketli bir sezon geçirdiğine vurgu yaptı. İçinde bulunulan şartlara ve tasarruf genelgesine titizlikle uyulmasına rağmen ihtiyaç hissedilen alanlarda yoğun bir çalışma ortaya koyduklarını söyleyen Başkan Kavuş, “Özellikle Bahçeşehir ve Yaylapınar Mahallelerimiz gibi yeni yerleşim alanları için elimizden gelen fedekarlığı yapıyoruz, inşallah yapmaya da devam edeceğiz. Meramlıların huzuru, konforu, modern ve rahat bir yaşam sürmesi de bizim en önemli önceliğimizdir. Onların öncelik verdiği konular daima bizim de önceliğimiz oldu, olmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi