Konya'da Altın Tezgahları Boşaldı! Vatandaşlar Şaşkın...

Konya'da Altın Tezgahları Boşaldı! Vatandaşlar Şaşkın...
 Muhabir
Konya’da gram altın satışı durdu mu? Altına yatırım için doğru zaman mı? Sarraf Bayındır sahiplerinden Şükrü Bayındır, yükseliş rekorları kıran gram altında son durumu Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı. İşte detaylar…

Altının gündemi takip eden bir yatırım aracı olduğu biliniyor. Türkiye’de en çok rağbet gören yatırım araçlarından biri olan altında fiyatları takip etmek ise gittikçe zorlaşıyor. Sarraf Bayındır sahiplerinden Şükrü Bayındır, altın fiyatlarının yükselişe geçmesini ve Konya piyasasını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne değerlendirdi.

PİYASADA GRAM YOK!

Yükseliş rekorları kıran altına talebin yoğun olduğunu söyleyen Şükrü Bayındır, “Altının yükselişte olmasından dolayı altına aşırı derecede talep var. Vatandaş üst üste altın alıyor. Şu anda piyasada 1 gram altınla 5 gram altını bulmak mümkün değil. Altın yükselince bunu getirmekte zorlanıyorlar ama diğer tüm altınlar elimizde bulunuyor” diye konuştu.

ALTIN YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Ocak ayından bu yana gram altının 406 lira zamlandığını ifade eden Bayındır, “Sene başında gramın fiyatıyla şimdiki fiyatı arasında çok büyük bir fark var. Konya piyasasında 2024’ün başında 2 bin 44 TL olan altın şu an 2 bin 450 TL yani 406 lira fiyat artışı olmuş. Fiyatlar günlük değişiyor. Altın yükselmeye devam edecek. Sürecin böyle devam edeceğini düşünüyorum. Altına aşırı derecede talep var talep olduğu için de gram altın piyasada zor bulunuyor biraz sıkıntı çekiyoruz ama yatırımcılar altının düşmesini beklemesin” dedi.

KONYA PİYASASINDA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Konya piyasasında gram, çeyrek ve diğer altın fiyatlarını açıklayan Bayındır, “Şu anda cumhuriyet altın satışımız 17 bin 210 TL yarım altın satışımız 8 bin 610 TL, çeyrek altın satışımız 4 bin 310 TL, gram altın satışımız 2 bin 450 TL” ifadelerini kullandı.

-Büşra GÜLTAŞ