Konya yıllardır böyle olmamıştı! Olağanüstü seviyeye geldi

Konya yıllardır böyle olmamıştı! Olağanüstü seviyeye geldi
Konya, son yılların en sıcak kış aylarını yaşıyor. Gündüz hava sıcaklığının 15-16 dereceye kadar çıktığı şehirde vatandaşlar, tedirgin olduklarını ifade ediyor

Konya, son yılların en sıcak kış aylarını yaşıyor. Gündüz hava sıcaklığının 15-16 dereceye kadar çıktığı şehirde vatandaşlar, tedirgin olduklarını ifade ediyor.

Geçtiğimiz yıl ocak - şubat ayında hava sıcaklığının sıfırın altında geçtiği Konya'da bu sene gündüz hava sıcaklığı 15-16 derecelere kadar çıkıyor. Son yılların en sıcak kış mevsimini geçiren Konya'da vatandaşlar, daha önce böyle bir şey görmediklerini ifade ederken, kar yağması için dua ettiklerini belirtiyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 3 aylık kuraklık haritasında "olağanüstü kuraklık" tehlikesi altında olan iller arasında Konya'nın olması dikkat çekmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde güncel kuraklık haritalarını yayımladı.

Haritaya göre, Konya, Afyonkarahisar ve Ankara gibi şehirlerin büyük bir bölümünün "Olağanüstü kuraklık" tehlikesi altında olduğu belirtilmişti.

İzmir, Aydın ve Antalya gibi şehirlerde ise kuraklık riski olmadığı açıklanmıştı.

Kaynak:KONYA'NIN SESİ